23 Οκτ 2012

Πολλά βιβλία στα 4, γερό μυαλό στα 18

Ο πλούτος γνωσιακών ερεθισμάτων στα πρώτα χρόνια βελτιώνει τη δομή του εγκεφάλου.

Τα βιβλία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και ο πλούτος πνευματικών ερεθισμάτων από τα πρώτα χρόνια επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού.

Ημερίδα: "ΔΕΠΥ: Βασικές αρχές παρεμβάσεων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον"

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής-γενικής υγείας και γονείς το Σάββατο 24/11/2012, ώρα 9:30πμ – 2.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Εύοσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος Θεσσαλονίκης) από την "Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ" σε συνεργασίας με το Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου και την υποστήριξη της Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

H μουσική αναπτύσσει τον εγκέφαλο

Τα παιδιά ακούν μουσική από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν ακομα είναι έμβρυα στην μήτρα.
Η μουσική βοηθάει τους νεύρωνες του εγκεφάλου να αναπτυχθούν και σχετίζεται άμεσα με την ομιλία. Στους ενήλικες η μουσική μπορεί να μειώσει την πίεση, και να ρυθμίσει τους καρδιακούς παλμούς.

Πολλά νοσοκομεία σε διάφορα μέρη του κόσμου έχουν καθιερώσει να παίζουν μουσική στο θάλαμο των νεογνών και ειδικότερα των πρόωρων στην μονάδα εντατικής φροντίδας!

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η μουσική βοηθάει τα μωρά αυτά να αναπτυχθούν γρηγορότερα, να κερδίσουν βάρος, και αποχωρήσουν συντομότερα από τον θάλαμο φροντίδας.