15 Αυγ 2011

Ορολογία: Θεωρία του νου




Τι είναι η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ?


ΠΑΙ-ΖΩ: September camp 5-9/9/2011

Με μια εβδομάδα δράσης και δημιουργικής απασχόλησης θα αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι, τα πρότυπα πολιτιστικά και αθλητικά Προγράμμα Παι-Ζω, διοργανώνοντας ένα πενθήμερο Camp πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Το camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στη φύση όπως πεζοπορία, παιχνίδια χαμένου θησαυρού, αναρρίχηση, αθλοπαιδιές.

Δραστηριότητες:
- Πάρνηθα – Πεζοπορία, Προσανατολισμός (Trekking,Orienteering),
- Τατόι (Πρώην Βασιλικά Κτήματα) Παιχνίδια Χαμένου Θησαυρού
- Copa Copana- Νεροτσουλήθρες
- Ραφήνα- Δραστηριότητες Αναψυχής-Αθλοπαιδιές-Τοξοβολία-Αναρρίχηση
- Βραυρώνα – Κολύμβηση στην Θάλασσα (σε καθημερινή βάση)

Αναχώρηση:8:00
Επιστροφή:14:30 – 15:00


Η τιμή συμμετοχής στο camp περιλαμβάνει:
-Μεταφορές (από κεντρικά σημεία)
-Δραστηριότητες*
-Καθημερινό Μικρογεύμα (Σάντουιτς-Χυμός-Νερό-Δημητριακά)
-Φ.Π.Α

Κόστος συμμετοχής: 185 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pai-zo.gr.


Για κατοχύρωση θέσεων επικοινωνήστε:
Παι-Ζω (Διοργάνωση Παιδικών Προγραμμάτων)
Τηλ. 211-8000005
Fax : 211-8005451
Kιν.:6948572508

*Περιορισμένος Αριθμός Συμμετεχόντων (Ελάχιστος Αριθμός Συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί το Camp 20 άτομα).

Πηγή

Home start: ένας φίλος για γονείς

Πολλοί γονείς νιώθουν καταβεβλημένοι από τις πιέσεις τις οικογενειακής ζωής. Ορισμένοι χάνουν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα της καθημερινότητας.
Το Home-Start είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες ή βρίσκεται υπό πίεση και έχει τουλάχιστον ένα παιδί προσχολικής ηλικίας. Κατάλληλα εκπαιδευμένοι εθελοντές-γονείς προσφέρουν σε τακτική βάση (1-2 φορές την εβδομάδα), κατ΄ οίκον, υποστήριξη, φιλία και πρακτική βοήθεια, για όσο χρόνο χρειαστεί, έτσι ώστε να ξεπερνιόνται οι όποιες δυσκολίες και να προλαμβάνονται τα σοβαρότερα προβλήματα που μπορεί να εκδηλώσουν οι οικογένειες. Κάθε πρόγραμμα Home-Start αποτελεί ταυτόχρονα και μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοδυναμίας των οικογενειών. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από έναν τουλάχιστον αμειβόμενο Συντονιστή, που είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος, έναν αμειβόμενο γραμματέα-διοικητικό βοηθό και από εθελοντές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο εργοδότης του προσωπικού και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική βιωσιμότητα και επιτυχή λειτουργία του προγράμματος. Οι υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν και εμπιστευτικές. Το πρώτο πρόγραμμα Home-Start στον κόσμο ξεκίνησε το 1973 στην Μ. Βρετανία. Μέσα σε λίγο χρόνο μια πληθώρα προγραμμάτων Home-Start αναπτύχθηκαν τόσο μέσα στην Μ. Βρετανία όσο και διεθνώς. Σήμερα σε 20 χώρες σε πέντε ηπείρους λειτουργούν προγράμματα Home – Start.
Στην Ελλάδα το πρώτο πρόγραμμα Home-Start ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το 2003. Σήμερα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το πρόγραμμα Home-Start Nέας Ιωνίας-Βόλου και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρόγραμμα Home-Start Αθήνας (7o Διαμέρισμα). Σε εθνικό επίπεδο τα τοπικά προγράμματα Home-Start συντονίζονται από τη Home-Start Ελλάς που εδρεύει στην Αθήνα, η δε Home-Start International στηρίζει την ανάπτυξη των προγραμμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Home Start θα βρείτε εδώ

Home Start Ελλάς
Εθνάρχου Μακαρίου 24
174 55 Άλιμος
τηλ: 2130 233612
κιν: 6934226729