15 Μαΐ 2012

Ο Παραμυθάς!

Ο Παραμυθάς, το όμορφο, γλυκό, και απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα των παιδικών μας χρόνων, βρίσκεται online!!! Μπορούμε να βάζουμε τα παλιά του βίντεο να παίζουν στον υπολογιστή μας και έτσι να τον γνωρίσουν και να τον απολαύσουν και τα παιδάκια μας!

1η Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής ΑγωγήςO Σύλλογος Αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής σας καλεί στην 1η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει, με τίτλο: «Από τη θεωρία στη δράση – Χτίζουμε την ειδική αγωγή στην πράξη» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 27 Μαΐου του 2012, στις 10.00 – 15.30, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Αμφιθέατρο Κορδάτος – Κτίριο Παπαστράτου).

Η κρίση φέρνει τα παιδιά στα νοσοκομεία


Άγχος εντάσεις μεταξύ των γονέων και οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης φέρνουν τα παιδιά στα νοσοκομεία με πόνους στην κοιλιά και στο κεφάλι. Την διετία 2009-2011 έχει αυξηθεί η προσέλευση των παιδιών στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων κατά 10%-15% και όπως διαπιστώνεται τα παιδιά πονούν όχι γιατί πάσχουν από κάποιο νόσημα αλλά γιατί επηρεάζονται ψυχολογικά από τα προβλήματα των γονιών τους και από τις γενικότερες επιδράσεις που δέχονται από το περιβάλλον.

Ημερίδα: «Από τη θεωρία στη δράση – Χτίζουμε την ειδική αγωγή στην πράξη»

O Σύλλογος Αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής σας καλεί στην 1η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει, με τίτλο: «Από τη θεωρία στη δράση – Χτίζουμε την ειδική αγωγή στην πράξη» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 27 Μαΐου του 2012, στις 10.00 – 15.30, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Αμφιθέατρο Κορδάτος – Κτίριο Παπαστράτου).

10 Συμβουλές για να ξεπεράσει το άγχος του


Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει στους γονείς έναν 10λογο που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν το άγχος.

1. Ακούτε με προσοχή το παιδί σας, ώστε να ξέρει ότι έχει κάποιον να το ακούσει χωρίς να του ασκήσει κριτική. Προσπαθήσετε να μετριάσετε το δικό σας άγχος, γιατί αποτελείτε πρότυπο και σας μιμείται –μιμείται τις ενέργειες και όχι τις θεωρίες.

2. Χαλαρώστε και αφήστε το παιδί να πάρει πρωτοβουλίες Οι αυστηροί και οι υπερπροστατευτικοί γονείς, έχουν πιο αγχώδη παιδιά από τους άλλους, οι πρώτοι επειδή τα μειώνουν συστηματικά και οι δεύτεροι επειδή δεν επιτρέπουν ουσιαστικά τις πρωτοβουλίες. Τα παιδιά που ζουν περιορισμένα ή πολύ προστατευμένα, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις και φυσικά αγχώνονται.