25 Ιαν 2012

H Apple μετατρέπει το iPad σε πλατφόρμα για μαθητικά συγγράμματα

Νέα Υόρκη Η νέα έκδοση του iBook, της εφαρμογής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων στο iPhone και το iPad, θα μπορεί στο μέλλον να προβάλλει έγχρωμα, διαδραστικά συγγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ανακοίνωσε η Apple την Πέμπτη.

Το iBooks 2 θα μπορεί να προβάλλει βίντεο και διαδραστικά περιεχόμενο, ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, η Apple καθιερώνει νέο τμήμα στο ψηφιακό κατάστημα iTunes ειδικά για εκπαιδευτικά συγγράμματα. Στους πρώτους τίτλους περιλαμβάνονται δύο βιβλία της Pearson PLC και πέντε της McGraw-Hill, όλα για μαθητές λυκείου.

Ψάχνετε λαβυρίνθους? Σας βρήκαμε!

Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να βρείτε απλούς λαβυρίνθους -προς εκτύπωση- για τους μικρούς μας φίλους. Για να τους δείτε πατήστε ΕΔΩ.

Μια ποικιλία πιο σύνθετων λαβυρίνθων, για μεγαλύτερα παιδιά, θα βρείτε στο abcteach.com

Με αυτήν την ευχάριστη εργασία βελτιώνουμε τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τον προσανατολισμό, την εστίαση της προσοχής, και αυξούμε τον χρόνο συγκέντρωσης και δραστηριοποίησης.

Σχολή Γονέων του NOESI.gr



Με βάση το δωρεάν Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό τη στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.
Αναλυτικότερα, οι σκοποί της Σχολής Γονέων:
  • Βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια
  • Προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
  • Ενημέρωση και υποστήριξη ψυχολογική των γονέων
  • Το πρόγραμμα που παρέχεται στις Σχολές Γονέων αφορά την ενότητα Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

Απαλαχτείτε από την πιπίλα

Αχ αυτή η πιπίλα! Το μικρό σας έχει ήδη μεγαλώσει αρκετά και δεν δείχνει διατεθειμένο να εγκαταλείψει την γλυκιά αυτή συνήθειά του.
Φταίτε βέβαια κι εσείς που δεν προσπαθήσατε νωρίτερα να το ανεξαρτητοποιήσετε μειώνοντας ίσως ξαφνικά το χρόνο που την έχει ανάγκη, αλλά τώρα αυτό που σκέφτεστε είναι πως θα την κόψετε.

Συνήθως οι γονείς ξεκινάνε να κάνουν σκέψεις «κατά της πιπίλας» μετά τα 3 χρόνια του μωρού τους. Τι μπορείτε όμως να κάνετε;

Διάγνωση αυτισμου μέσω μαγνητικής τομογραφίας;


Σε δύο χρόνια ενδέχεται να είναι έτοιμο το τεστ ανάλυσης του εγκεφάλου μέσω μαγνητικής τομογραφίας που θα οδηγεί σε διάγνωση του αυτισμού. Η εξέταση, που αποτελεί ένα πιο αντικειμενικό βιολογικό τεστ σε σχέση με τα τωρινά, θα μπορεί να γίνει από κανονικούς τομογράφους που θα χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό.

Πότε τα μωρά αναγνωρίζουν τη μητέρα τους?

Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει η άποψη ότι οι μητέρες αναγνωρίζονται από τα μωρά τους αμέσως μετά από τη γέννησή τους, βασισμένα ως επί το πλείστον στη φωνή της.

Η «οπτική» αναγνώριση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι τα μωρά αναγνωρίζουν φωνές και πρόσωπα μέσα σε μερικές εβδομάδες από τη γέννησή τους», δηλώνει σχετικά ο Αμερικανός παιδίατρος Χάουαρντ Ρέινστάιν, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

Συγκέντρωση χρημάτων για πετρέλαιο στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε με την ευχή καθένας από εμάς να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. «Ομάδα αποφοίτων ιδιωτικού σχολείου, που ευαισθητοποιούνται σε φιλανθρωπικές δράσεις, μαζεύουν χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο στο ΠΙΚΠΑ της Πεντέλης όπου στεγάζεται ο σύλλογος «Η Μητέρα» με 35 ορφανά παιδάκια από 0 έως 13 ετών και ζουν εκεί χωρίς πετρέλαιο, άρα μηδέν θέρμανση. Βάζουν ο καθένας αυστηρά από 10Ε και όχι παραπάνω.

Έχουν ανοίξει λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει τον «οβολό»του για ενίσχυση των αναγκών των ορφανών παιδιών, Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο ακόλουθος:

Ο συναρπαστικός κόσμος του παραμυθιού... για γονείς!


Διάλεξη με θέμα «Ο συναρπαστικός κόσμος του παραμυθιού: ήρωες και μυθικά πλάσματα στη δημιουργική πορεία συγκρότησης του εαυτού» θα δώσει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Μαγγανά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η διάλεξη, που απευθύνεται σε ενήλικες, θα δοθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο».