4 Οκτ 2013

Ένας ζωολογικός κήπος για παιδιά




Μιας και σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα των ζώων, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε κάτι σχετικό με τους τετράποδους φίλους μας...

Την ονομασία KidZooU επέλεξε ο ζωολογικός κήπος της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για να ονομάσει το ειδικό τμήμα του που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και γονείς. Το τμήμα αυτό είναι φιλικό για παιδιά με αυτισμό. 

Οπτική διάκριση και 7 Δραστηριότητες για την ενίσχυσή της

Οπτική διάκριση είναι η ικανότητα εντοπισμού χαρακτηριστικών ενός ερεθίσματος για αναγνώριση, αντιστοίχιση και κατηγοριοποίηση. Οι συγκεκριμένες δεξιότητες οπτικής διάκρισης απαιτούν την ικανότητα παρατήρησης ομοιοτήτων και διαφορών  μεταξύ μορφών και συμβόλων με όλο και περισσότερη πολυπλοκότητα. (Occupational Therapy for children, J. Case-Smith, A.S. Allen, P.N. Pratt)

Γιατί τα παιδιά στις μέρες μας καθυστερούν να βγάλουν την πάνα;

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία τα περισσότερα παιδιά στις μέρες μας βγάζουν την πάνα αφού συμπληρώσουν τα τρία τους χρόνια, σε αντίθεση με το παρελθόν, που το κατάφερναν σε πολύ πιο μικρή ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα στην δεκαετία του 1980 ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα δύο χρόνια, ενώ ακόμα παλαιότερα ο μέσος όρος έπεφτε στους 18 μήνες. Η «καθυστέρηση» αυτή σύμφωνα με τους ερευνητές οφείλεται σε διάφορους λόγους: