22 Μαΐ 2012

Αληθινές ιστορίες: πώς διαχειρίζομαι μια κρίση

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με αυτισμό είναι οι εκρήξεις τους (tantrums). Μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε... στο σούπερ μάρκετ, στο δρόμο, στο σπίτι, την παιδική χαρά ή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης! Πέρα από τις συμβουλές και τις οδηγίες των θεραπευτών όμως, μας εκμυστηρεύονται ότι εξίσου μεγάλο αγκάθι αποτελεί και το γεγονός ότι το περιβάλλον τους δεν τους καταλαβαίνει.
Η μαρτυρία του πατέρα που ακολουθεί, εστιάζει ακριβώς σε αυτό το σημείο και επιλέξαμε να τη μοιραστούμε με όλους τους γονείς που ένιωθαν ή εξακολουθούν να νιώθουν έτσι!

της Ελιζιάννας Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT

Κανείς δε γεννιέται γονιός

Κανείς γονιός δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα για το ρόλο του, δεν είναι τέλειος και δεν θα κάνει λάθη.
Αυτή διαπίστωση είναι γεγονός και όσο και αν λειτουργεί ανακουφιστικά και αποενοχποιητικά, έχει και την άλλη πλευρά της. Της υπευθυνότητας για το ρόλο. Τα ερωτήματα είναι πολλά, ειδικά στο νέο γονιό: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του; Σε τι να ανταποκριθεί; Σε ποιο ρόλο; Πως θα ξέρει πως θα φροντίσει τα παιδιά του χωρίς απτές γνώσεις; Τι μπορεί να κάνει για να φροντίσει να είναι σωστός και να μεταδώσει τις σωστές αξίες στα παιδιά του;

Ανιχνεύει 120 σύνδρομα στο έμβρυο

Η ανίχνευση γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο, οι οποίες μέχρι σήμερα παρέμεναν αδιάγνωστες, είναι πλέον εφικτή από την αρχή του έτους και στην Ελλάδα χάρη σε μια επαναστατική τεχνική που ονομάζεται συγκριτικός γενωμικός υβριδισμός σε μικροστοιχίες ή απλούστερα μοριακός καρυότυπος.

Πώς επηρεάζονται τα παιδιά από την οικονομική κρίση

Υπηρεσίες συμβουλευτικής για γονείς

Οι γονείς που χάνουν τη δουλειά τους ή μειώνεται το εισόδημα τους λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ενημερώνουν τα παιδιά τους για τη νέα κατάσταση, αλλά, άθελα τους, μεταφέρουν στις παιδικές ψυχές την ένταση, τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα.