15 Οκτ 2012

Πώς επηρεάζει η επιληψία τα παιδιά

Η επιληψία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες νευρολογικές ασθένειες, που προκαλείται από διαταραχή της ηλεκτροχημικής ισορροπίας των κυττάρων του εγκεφάλου. Για να είμαστε σίγουροι ότι ένα παιδί εμφανίζει επιληψία, πρέπει οι κρίσεις να έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Ορισμένοι τύποι επιληψίας συνδέονται με μαθησιακές, συμπεριφορικές και γλωσσικές διαταραχές. Το γεγονός αυτό όλο και περισσότερο γίνεται αποδεκτό και το ρίσκο είναι μεγαλύτερο, όταν οι επιληψίες συμβαίνουν πρίν από το 2ο έτος της ηλικίας.

Απαγόρευση παιδικού παιχνιδιού και πρόστιμο στα JUMBO

Απαγόρευση κυκλοφορίας και απόσυρση από την ελληνική αγορά του παιχνιδιού «MINI ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ», που εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E. ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η οποία επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρεία.

Τρίπολη - Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα, ώρα 18:30 με 19:30, μια φορά την εβδομάδα, στην αίθουσα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που στεγάζεται στο υπόγειο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, ύστερα από ευγενική παραχώρηση για τους σκοπούς της εθελοντικής αυτής κίνησης.