3 Σεπ 2012

Καθυστερημένη εγκεφαλική ανάπτυξη στα παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

"Νέα ερευνητικά στοιχεία"
Τα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας βιώνουν μια αναπτυξιακή καθυστέρηση σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι σημαντικές για τον έλεγχο των ενεργειών και την προσοχή, δείχνει νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Biological Psychiatry.

Στα σκαριά βρεφονηπιακός σταθμός για ΑμεΑ

Μπορεί οι περισσότεροι δήμαρχοι της χώρας να εκπέμπουν SOS για τις κοινωνικοπρονοιακές τους δομές, λόγω έλλειψης πόρων, και ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται να κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς σκοπεύει να δημιουργήσει μία νέα κοινωνική δομή σύντομα στο δήμο του στην περιοχή της Θέρμης: ένα νέο παιδικό σταθμό για νήπια με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών.

Δωρεάν προγράμματα για παιδιά με αναπηρία στα Χανιά

Στην υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, προχωρεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν δημιουργική απασχόληση και φροντίδα σε περίπου 35 μαθητές με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες, διαφορετικών ηλικιών κι επιπέδου λειτουργικότητας, του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου καθώς και συμβουλευτική σε γονείς.

«Απόφασή μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, συμπληρώνοντας, ότι «οι παρεμβάσεις μας αναδεικνύουν το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσει ο δήμος Χανίων».