21 Μαρ 2012

Θεραπευτική ιππασία στο Ιππικό Κέντρο Silvaland

Στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους, σε μία έκταση 60 στρεμμάτων, στην περιοχή των Καλαφατιώνων, ξεκινά η λειτουργία του υπερσύγχρονου και Ολυμπιακών προδιαγραφών Ιππικού Κέντρου Silvaland - Equestrian & Life Enrichment Centre. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιππικά κέντρα της Ευρώπης και είναι το μοναδικό που διαθέτει αρένα σκεπαστή στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, ξεκινούν στις εγκαταστάσεις της Silvaland τα μαθήματα ιππασίας για παιδιά από εννέα (9) ετών και άνω και ενηλίκους, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για τα μικρότερα παιδιά στο νέο Ιππικό Κέντρο.

Φροντίστε σωστά τα παιχνίδια των μικρών σας

Τα παιχνίδια των παιδιών σας είναι από τα αντικείμενα που χρειάζονται σχολαστική καθαριότητα αφού τα παιδιά περνούν με αυτά αρκετές ώρες. Και επειδή όπως και άλλα αντικείμενα γίνονται φορείς μικροβίων πρέπει να τα πλένουμε προσεκτικά.

Σχεδίαση δωματίου αυτιστικού παιδιού


της Ελιζιάννας Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT

Η σχεδίαση του υπνοδωματίου ενός αυτιστικού παιδιού εξαρτάται από τη λειτουργικότητα του παιδιού, τα ενδιαφέροντα και την ηλικία του. Πρώτα απ' όλα βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ασφάλεια του παιδιού. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η αισθητηριακή διέγερση. Τα υψηλής λειτουργικότητας παιδιά θα τείνουν να είναι λιγότερο καταστροφικά από τα χαμηλής λειτουργικότητας. Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και οπτικά διεγερτικό περιβάλλον.
Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Απλλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες...

Προσοχή: Εντοπίστηκε πρόβλημα σε παιδικό γάλα

Πρόβλημα εντοπίστηκε στα παιδικά γάλατα Aptamil 2 της εταιρίας Milupa (Numil Hellas) και συγκεκριμένα στην παρτίδα 238820 με ημερομηνία λήξης 24.01.2014.

Στη συγκεκριμένη παρτίδα αναφέρεται λανθασμένα, ότι προορίζεται για βρέφη «από 0 – 6 μηνών» αντί του ορθού «από 6 μηνών».

Πρόωρα νεογνά: Το στρες των γονέων συμβάλλει σε προβλήματα συμπεριφοράς

Όταν γονείς πολύ μικρών πρόωρων νεογνών στρεσάρονται ή εμφανίζουν κατάθλιψη, τα παιδιά τους είναι περισσότερο πιθανό να έχουν εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των 3 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επίσης όσο χειρότερο είναι το σκορ των γονέων σε δείκτες ψυχικής ευεξίας τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσουν τα παιδιά τους προβλήματα.

Η ερευνήτρια Dr. Mira Huhtala, του Turku University Hospital στη Φινλανδία, δήλωσε ότι η ψυχολογική ευεξία των 2 γονέων είναι σημαντικός παράγοντας στη συμπεριφοριστική και συναισθηματική ανάπτυξη των πρόωρων παιδιών.

21/3 η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, φαντάζεστε γιατί...

Με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, καθιερώθηκε από το 2006 η 21η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Aναγνωρίστηκε το 1860 από το γιατρό Langdon Down ο οποίος πρόσεξε ότι μία ομάδα ατόμων, άσχετων μεταξύ τους, που βρίσκονταν σε ιδρύματα είχαν παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά.

Περίπου 100 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε η αιτιολογία των σωματικών χαρακτηριστικών και των μαθησιακών δυσκολιών από τον ιατρό-νηπιαγωγό Jerome Lejeune στο Παρίσι. Το σύνδρομο Down δημιουργείται από ένα παραπάνω χρωμόσωμα στο 21ο ζευγάρι.

Γνωρίζετε ότι το σύνδρομο Down επηρεάζει...