23 Νοε 2011

Πιο ανεξάρτητα μωρά..



Θέλετε να κάνετε το μωρό σας λίγο πιο ανεξάρτητο απ’ ό,τι είναι, ούτως ώστε μεγαλώνοντας να έχει τη δυνατότητα να καταφέρνει να μένει και χωρίς τη δικής ας παρουσία;

Παρακάτω σας δίνουμε πέντε συμβουλές που αν τις τηρήσετε θα σας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προ-χριστουγεννιάτικος πυρετός

Μας αρέσει που σιγά σιγά η πόλη μπαίνει σε προ-χριστουγεννιάτικο κλίμα. Το λούνα παρκ Αηδονάκια (Λεωφ. Κηφισίας 89 & Αν. Παπανδρέου, Μαρούσι, 2106198274) έχει ήδη μεταμορφωθεί σε πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο χωριό και μέχρι τις 18/1 θα φιλοξενεί events, parties, DJ sets, παραστάσεις κ.ά. Το ίδιο mood επικρατεί και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, όπου στις 25-26/11 φιλοξενούνται εκδηλώσεις του Disney Jynior.

Διαταραχές ύπνου!

Ο ύπνος του παιδιού διαφέρει από τον ύπνο του ενήλικα και όλοι του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα απ’ ό,τι στην ενήλικη ζωή διότι τον θεωρούμε, δικαιολογημένα, αναγκαίο για την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

Τι αλλάζει όμως στον ύπνο καθώς το παιδί μεγαλώνει; 
Πόσες ώρες θα πρέπει να κοιμάται ένα παιδί;
Σε ποια στάδια χωρίζεται ο ύπνος;
Τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου; 
Ποιες είναι οι διαταραχές του ύπνου;
Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την κυρία Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Διευθύντρια Παιδο-νευρολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία της και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες.

Ενα «κείμενο για όλους» φέρνει την επανάσταση στην ειδική εκπαίδευση!

Ένα «κείμενο για όλους» φέρνει την επανάσταση στην ελληνική ειδική εκπαίδευση, φιλοδοξώντας να εισαγάγει στον κόσμο της λογοτεχνίας και του θεάτρου στα άτομα, τα οποία αδυνατούν να διαβάσουν και κυρίως να κατανοήσουν τον γραπτό λόγο, εξαιτίας σοβαρών παθήσεων όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμός ή γεροντική άνοια. 
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο «μεταγραφής» ενός κειμένου που επιτρέπει την κατανόησή του μέσα από εικόνες, απλές διατυπώσεις, διαδραστική ανάγνωση και θεατρικό παιχνίδι.

Άμεση ανάγκη μέριμνας υπέρ των οικογενειών με παιδιά με αυτισμό

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ
Άμεση ανάγκη μέριμνας και λήψης μέτρων υπέρ των οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από αυτισμό

Δωρεάν σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα "Προβλήματα κατά την παιδική ηλικία - Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς"

Ο Δήμος Αλίμου και η Δ/νση Κοιν. Αντίληψης, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα: «Προβλήματα κατά την παιδική ηλικία - Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και αναφέρεται σε θέματα που αφορούν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι κυριότερες κατηγορίες προβλημάτων σε συναισθηματικό, μαθησιακό και οικογενειακό επίπεδο καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς με τα οποία έρχονται συχνά αντιμέτωποι παιδιά και γονείς.

Το Παιδικό Μουσείο ετοίμασε νέες δράσεις

Το Παιδικό Μουσείο για ακόμη μια εβδομάδα ετοίμασε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά. Το προσεχές σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Χτίζω τη γειτονιά μου». Τα παιδιά με εργαλεία χαρτόκουτες, μπογιές, πινέλα και άλλα υλικά γίνονται οικοδόμοι και φτιάχνουν το σπίτι και τη γειτονιά που φαντάζονται.

Tα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών θα συμμετέχουν στη δράση «Το αυτοκίνητο του ντετέκτιβ». Τι θα συμβεί αν δυο πόλοι αλλάξουν θέση; Με ποιον τρόπο ένα αυτοκίνητο μπορεί να μπερδέψει έναν ντετέκτιβ; Τα παιδιά μέσα από πειράματα ανακαλύπτουν το ηλεκτρικό κύκλωμα, συναρμολογούν και κινούν ένα περίεργο αυτοκίνητο.