26 Φεβ 2014

Στα τρία της με IQ 160...

H 3χρονη Αλέξις από την Αριζόνα με IQ 160 έγινε δεκτή στον διεθνή οργανισμό Μένσα – To παιδί-θαύμα έμαθε μόνη της Ισπανικά από iPad! Δεν έχει καν πάει στο νηπιαγωγείο ακόμη, ωστόσο ένα τρίχρονο κορίτσι από την Αριζόνα των ΗΠΑ έγινε δεκτό στον Mensa, τον διεθνή οργανισμό για τους ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυίας (IQ).
Με το δείκτη ευφυίας της να έχει ήδη ξεπεράσει το 160, η μικρή Αλέξις Μάρτιν, από το προάστιο Κουίν Κρικ του Φοίνιξ, αποτελεί αυτή τη στιγμή το νεότερο μέλος του τοπικού τμήματος του Μένσα στην Αριζόνα, όπως μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο του Φοίνιξ.

Η Αλέξις, η οποία έχει αναπτύξει την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού της 5ης δημοτικού και η οποία έχει μάθει ισπανικά μόνη της, χρησιμοποιώντας το iPad των γονιών της, κατάφερε να εισαχθεί στη Μένσα επιτυγχάνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ του ανώτερου 2% του γενικού πληθυσμού στο τυποποιημένο τεστ ευφυίας, ανέφερε ο πατέρας της στην telegraph.co.uk
Ο Ίαν Μάρτιν δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό δίκτυο ABC15 ότι η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί ότι κάτι το διαφορετικό συνέβαινε με την κόρη όταν εκείνη ήταν σε ηλικία μόλις 1 έτους.

Πως η Αναπτυξιακή Διαταραχή του Συντονισμού επηρεάζει ένα παιδί

Αρκετά συχνά βλέπουμε παιδιά που είναι αρκετά αδέξια, κάνουν εύκολα ζημιές, οι δάσκαλοι τα χαρακτηρίζουν ανώριμα και παιδιά που "δεν την παίρνουν την γνώση" εύκολα, το γραπτό τους δεν είναι πάντα το πιο οργανωμένο και καθαρό, δυσκολεύονται στην εκτέλεση απλών καθημερινών δραστηριοτήτων και δεν καταφέρνουν να συντονίσουν απλές κινήσεις.