16 Σεπ 2014

Δίδυμα: στην ίδια τάξη ή χωριστά

Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους γονείς διδύμων είναι αν θα πρέπει τα παιδιά τους να πηγαίνουν στην ίδια τάξη ή να χωρίζονται σε διαφορετικά τμήματα. Στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια οι γονείς ενθαρρύνονται να χωρίζουν τα παιδιά τους, μάλιστα προτείνεται ακόμα και να πηγαίνουν σε διαφορετικά σχολεία, καθώς θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο τα δίδυμα καταφέρνουν να ανεξαρτητοποιηθούν καλύτερα.

Φυσικά το να γράψετε τα διδυμάκια σας σε δυο διαφορετικούς παιδικούς σταθμούς ή σχολεία είναι μάλλον υπερβολικό, ωστόσο αν υπάρχουν δυο τμήματα στην τάξη των παιδιών σας, καλό θα ήταν να συζητήσετε με το εκπαιδευτικό προσωπικό την πιθανότητα να τα χωρίσουν. Τα οφέλη αυτής της απόφασης είναι τα ακόλουθα:

    Ενισχύεται η ατομικότητα του κάθε παιδιού.
    Τα δίδυμα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους από τη δασκάλα ή από τους συμμαθητές τους.
    Δεν υπάρχει μεταξύ τους ανταγωνισμός.
    Κάθε παιδί κάνει τους δικούς του φίλους και κοινωνικοποιείται αυτόνομα.
   Τα δίδυμα εκτίθενται σε διαφορετικά περιβάλλοντα, κάτι που δεν συμβαίνει στο οικογενειακό  περιβάλλον, όπου κάνουν τα πάντα μαζί.
    Δίνεται η ευκαιρία σε κάθε παιδί να εκφράσει ελευθέρα την γνώμη του, να ξεδιπλώσει τα ταλέντα και τις ικανότητες του χωρίς να επηρεάζεται από το αδελφάκι του.


Αν ωστόσο, δεν υπάρχει η δυνατότητα να χωρίσετε τα δίδυμα σας στο σχολείο, μπορείτε αν θέλετε, να επιλέξετε διαφορετικές εξωσχολικές δραστηριότητες για το καθένα, ώστε να έχουν την ευκαιρία να περνούν λίγο χρόνο χωριστά και να αναπτύσσουν αυτόνομα τις προσωπικότητες τους.

Πηγή

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...