21 Μαρ 2016

Μπουκάλια ανακάλυψης!!

Πως μπορούμε να αυξήσουμε την εστίαση της προσοχής και την παρατηρητικότητα στους μικρούς μας φίλους? Πολλά από τα παιδιά, και συχνά τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ασχολούνται με παιχνίδια που έχουν έντονα χρώματα και αρκετές οπτικές εναλλαγές.

Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες (Pre-school Play) για να φτιάξετε εύκολα τα μπουκάλια ανακάλυψης.. Προμηθευτείτε πολλά μπουκάλια με καπάκι!
Σε αυτό το μπουκάλι βάλτε γλυκερίνη και glitter. Είναι αρκετά χαλαρωτικό..


Gel μαλλιών και μπίλιες.

Σαμπουαν και μπίλιες. Είναι καλό για σύγκριση με το προηγούμενο μπουκάλι με το Gel μαλλιών και τις μπίλιες. Μπορούν να παρατηρήσουν την διαφορετική συμπεριφορά των βόλων στα διάφορα υλικά.

Αυτοκίνητο σε ρύζι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μάθει το παιδί τα διαφορετικά μέρη του αυτοκινήτου και τις έννοιες του χώρου. "Μπορείς να δεις τις ρόδες/τα παράθυρα/τα φώτα/τους καθρέφτες? Που είναι οι ρόδες/τα φώτα/τα παράθυρα?"
Χρωματιστή άμμος και αριθμοί. Ψάχνουμε, εντοπίζουμε, αναγνωρίζουμε τους αριθμούς. Εναλλακτικά βάλτε γράμματα, μικρά ζωάκια ή ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.


Βάλτε μέσα σε νερό σελιδοδείκτες. Δώστε του ένα μαγνήτη και αφήστε το να δοκιμάσει να τους μετακινήσει μέσα στο μπουκάλι. Θα εντυπωσιαστούν!!Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...