6 Οκτ 2011

I love Dyslexia

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για όσους σχετίζονται με τη δυσλεξία! Το ‘I love dyslexia’ είναι ο πρώτος και μοναδικός εξειδικευμένος χώρος στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από την καθηγήτρια αγγλικών – ειδική παιδαγωγό κα. Αγγελική Παππά, με στόχο τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε μαθητές (παιδιά, εφήβους, ενήλικες) με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες (ΕΜΑ).

Χρώμα, design υψηλής αισθητικής και ατμόσφαιρα χαράς & δημιουργίας, είναι το καλωσόρισμα τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές. Το πρόγραμμα ‘I LEARN’ που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ‘I love dyslexia’ είναι ένας συνδυασμός κατάλληλων τεχνικών διδασκαλίας και εξειδικευμένων λογισμικών που χρησιμοποιούνται σε διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές. 
Το πρόγραμμα αυτό ανανεώνεται, προσαρμόζεται και τροποποιείται κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, και είναι αποτέλεσμα των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας της επιστημονικά υπεύθυνης του χώρου κα. Αγγελικής Παππά. Οι ηλεκτρονικοί-διαδραστικοί πίνακες και τα εξελιγμένα εκπαιδευτικά λογισμικά με συνδυασμό κατάλληλων τεχνικών διδασκαλίας για μαθητές με δυσλεξία και άλλες ΕΜΑ, μετατρέπουν τις παραδοσιακές αίθουσες σε ‘ψηφιακές βιωματικές τάξεις’ με χρώμα, εικόνα, ήχο και κίνηση. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται εντυπωσιακά η συγκέντρωση και η οργάνωση της μνήμης όπως και η γενική επίδοση στη ξένη γλώσσα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τη ψυχολογία των σπουδαστών.

Αν μια φράση μπορούσε να εκφράσει τη φιλοσοφία του χώρου, θα ήταν αυτή του Albert Einstein που έλεγε: ‘Ποτέ δε διδάσκω τους μαθητές μου. Επιχειρώ μόνο να δημιουργήσω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να μάθουν’. 
Τα λόγια αυτά αποτελούν βαθιά έμπνευση στη διδασκαλία που παρέχεται στο ΄I love dyslexia΄. Στόχος είναι μέσα από την επιτυχημένη εκμάθηση των αγγλικών (μια δεξιότητα τόσο σημαντική για το μέλλον όλων των παιδιών) να βιώσει ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες (ΕΜΑ) όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία στη ξένη γλώσσα, αλλά προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία.
Λεωφ. Αγίας Παρασκευής 107 & Νικ. Πλαστήρα, Χαλάνδρι
(Σταθμός Μετρό Αγίας Παρασκευής)
Τ
: 210 6082147, M: 6978414809
Ε:info@ilovedyslexia.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...