28 Νοε 2011

Εγκαινιάσθηκε το νέο Κέντρο Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ

Το νέο Κέντρο Βρεφών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) στο Παγκράτι εγκαινιάσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, παρουσία μελών, φίλων, δωρητών και εθελοντών του Ιδρύματος. «Το Κέντρο Βρεφών αποτελεί όραμα ετών για την συμπλήρωση των υπηρεσιών αποκατάστασης που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ» τόνισε η Πρόεδρος, κυρία Μαριάννα Μόσχου, παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα Ολιστικής Θεραπευτικής Παρέμβασης Βρεφών που στεγάζεται σε αυτόν.

Το Κέντρο, που διαμορφώθηκε χάρη στην χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και μέρος της λειτουργίας του καλύπτεται από δωρεά της εταιρείας Clarkson Hellas Ltd, αποτελεί μια όαση για τα βρέφη ηλικίας από λίγων ημερών έως 18 μηνών, όπως το χαρακτήρισε κ. Ιερώνυμος. «Βλέπω αυτή την προσπάθεια και συγχαίρω τους ανθρώπους και τους χορηγούς που βοήθησαν στο έργο αυτό, είναι πια καιρός, αυτοί που έχουν να ανοίξουν τα σεντούκια τους και να δώσουν σε αυτούς που δεν έχουν» τόνισε.

Τα συγχαρητήριά του για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης προς «το Δ.Σ., τη Διεύθυνση και όλο το επιστημονικό προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ, που μοχθούν έτσι ώστε να υπάρχει μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας».

Στόχος του Προγράμματος Ολιστικής Θεραπευτικής Παρέμβασης Βρεφών είναι η πρόληψη της εγκατάστασης νευροαναπτυξιακών ελλειμμάτων σε βρέφη υψηλού κινδύνου. Όπως επισήμανε η υπεύθυνη του Προγράμματος, Παιδονευρολόγος Λένα Σκουτέλη, τα τελευταία χρόνια χάρη στην πρόοδο της Νεογνολογίας όλο και περισσότερα πρόωρα επιβιώνουν και αποφοιτούν από τις μονάδες εντατικής νοσηλείας. «Ο ευαίσθητος αυτός πληθυσμός βρίσκεται σε δυνητικά αυξημένο κίνδυνο βλάβης στο ανώριμο νευρικό σύστημα και δυστυχώς αυτό είναι σε παγκόσμια κλίμακα το βαρύ τίμημα της επιβίωσής τους» είπε.

Χάρη στις πρωτοποριακές λειτουργίες του Κέντρου προσφέρεται σε κάθε βρέφος εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης, που περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, σίτιση, θεραπευτική κολύμβηση και μουσικοθεραπεία, ενώ παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες.

Το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας εξέφρασαν με ένα τραγούδι τα παιδιά που φιλοξενούνται στην ΕΛΕΠΑΠ, στα οποία μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παιχνίδια εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η κυρία Ευθυμία Χαλάτση, μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία παρέλαβε τιμητική πλακέτα προς τον Μέγα Χορηγό της ΕΛΕΠΑΠ, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πολύ καλή αξιοποίηση της χορηγίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...