27 Σεπ 2011

Ομάδα Δραματοθεραπείας



Η δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που αντλεί τα εργαλεία της από το χώρο του θεάτρου. Η τέχνη, το παιχνίδι, η τελετουργία και η σωματική έκφραση αξιοποιούνται στη δραματοθεραπεία ως μέσα προσέγγισης, αποδοχής και μετακίνησης του εαυτού. Σε ένα παιγνιώδες κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν με ευφάνταστους τρόπους ζητήματα σχέσεων, αυτοεικόνας, δημιουργικότητας και ό,τι παρεμποδίζει τον καθένα από την προσωπική του εξέλιξη.

Η δραματοθεραπεία βλέπει ολιστικά τον άνθρωπο ως ένα τρίπτυχο νου-συναισθήματος-πνεύματος που περικλείεται από το σώμα, το οποίο πρωταγωνιστεί στην θεραπευτική διαδικασία. Δίνεται έμφαση στο εσωτερικό, δημιουργικό δυναμικό του κάθε ατόμου και με αυτό οδηγό γίνεται επεξεργασία βαθύτερων τραυματικών καταστάσεων. Η τέχνη και η εγγενής ιαματική της λειτουργία διευκολύνει το άτομο να φτάσει στην ικανοποίηση του θεραπευτικού του αιτήματος αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και άλλες συναισθηματικές δεξιότητες και ολοκληρώνοντας σταδιακά και με σεβασμό το πάζλ της ψυχικής πραγματικότητας του κάθε ατόμου

Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να εξερευνήσουν κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, να απελευθερωθούν από μπλοκαρίσματα, να επεξεργαστούν ζητήματα σχέσεων, να ενδυναμώσουν τη δημιουργική τους φύση και να δώσουν χώρο στην προσωπική τους ιστορία να ξετυλιχθεί με μια άλλη ματιά. Δεν προϋποτίθεται προηγούμενη καλλιτεχνική ή ψυχοθεραπευτική εμπειρία.

Η ομάδα θα συναντιέται κάθε Δευτέρα και ώρα 17:45-19:45 με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 12 άτομα.

Έναρξη ομάδας: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011


Συντονιστής : Τάσος Μπάμπαλης (ψυχολόγος, δραματοθεραπευτής, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού)

Σχολείο Παιχνιδιού
Λεπενιώτου 8, Ψυρρή
Τηλ.210 3235462
e-mail: info@sxoleiopaixnidiou.gr
www.sxoleiopaixnidiou.gr

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...