27 Φεβ 2012

Σεμινάριο ψυχοκινητικής στο Μουσείο Συναισθημάτων

Σε ενδιαφέρει να εντρυφήσεις στη σωματική έκφραση; Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας οργανώνει σχετικό σεμινάριο για ενηλίκους με τη Susana Noemi Abigador (δασκάλα σωματικής έκφρασης και χορού)*

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο στο οποίο η σωματική έκφραση – ψυχοκινητική προσεγγίζεται ως μια πρόταση για να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές του δυνατότητες. Είναι η «γλώσσα του σώματος» μέσα από την οποία ο άνθρωπος εκφράζει αισθήσεις, συναισθήματα και σκέψεις. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει στην εξέλιξη της προσωπικής μας ενέργειας καθώς και στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου (σκέψη, συναίσθημα) με τον εξωτερικό μας κόσμο (κίνηση, έκφραση).


Το σεμινάριο αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση του θέματος και αφορά παιδαγωγούς, ανθρώπους που δουλεύουν ή θέλουν να δουλέψουν με ομάδες, καθώς και τον καθένα που έχει την επιθυμία να το ζήσει.

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου 2012 στους χώρους του μουσείου (Καρατζά 7, Φιλοπάππου) και θα διαρκέσει συνολικά 8 ώρες (4 ώρες σε κάθε συνάντηση). 
Το κόστος είναι 80 ευρώ.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το έχουν ολοκληρώσει.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10:00-14:00 στο τηλ. 210 9218329.


* Από τις εκδόσεις Γιαλός κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Susana Noemi Abigador με τίτλο: «Όταν το σώμα μιλάει – Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση».

Η σωματική έκφραση της Susana Noemi Abigador είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη σωματική έκφραση ως εργαλείο, που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγό, εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή, που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση: «ψυχή – σώμα – έκφραση».

Εκδόσεις «Γιαλός» – Κύπρου 85 Παπάγου, τηλ. 210 6546089. E-mail: info@gialosbooks.gr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...