13 Μαρ 2012

"Διαχείριση Συμπεριφορών & Συναισθημάτων στον Αυτισμό: Γνωστική - συμπεριφορική μέθοδος CAT-KIT"

O Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει την Κυριακή 1 Απριλίου στο Ρέθυμνο ημερίδα με θέμα: Διαχείριση Συμπεριφορών και Συναισθημάτων στο Φάσμα του Αυτισμού: Γνωστική -Συμπεριφορική μέθοδος CAT-KIT. 
Η ημερίδα θα γίνει στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού που βρίσκεται στην παλιά πόλη στην πλατεία Μικρασιατών. Ώρες διεξαγωγής της ημερίδας 9:30π.μ.-14:30. Είσοδος ελέυθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυ­τισμό Ν. Ρεθύμνου, ιδρύθηκε το 2007 ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εδρεύει στο Ρέθυμνο. Αριθμεί 80 μέλη που στην πλειονότητά τους είναι γονείς παιδιών που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα. Έχει περί­που 40 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Στόχοι του Συλλόγου αποτελούν η προάσπιση των δικαιωμάτων και η υποστήριξη των ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχ-ς όλων των ηλικιών αλλά και των οικογενειών τους.

Υπηρεσίες - Δράσεις
-Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
-Άσκηση πίεσης και διεκδίκηση για τη δημιουργία υποδομών που να συμβάλουν στην εκπαί­δευση, κατάρ­τιση, κοινωνική υποστήριξη και καλύτερη διαβίωση ατόμων με αυτισμό.
-Απώτερο στόχο αποτελεί η δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας καθώς και ενός Ξενώνα ημιαυ­τόνομης διαβίωσης για άτομα με αυτισμό στο Νομό Ρεθύμνου.

Επικοινωνία
Πηγή Δ. Ρεθύμνου
Τ.Θ. 9045
741 00 ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...