6 Ιουν 2012

Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης προς τα Παιδιά

Τι πρέπει να γνωρίζεις. Τι πρέπει να κάνεις εάν χαθείς.

Έχει τύχει να περπατάς στο δρόμο και να δεις μια αφίσα ενός παιδιού που έχει εξαφανιστεί....

Έχει τύχει να βλέπεις τηλεόραση και να βλέπεις μια ανακοίνωση ότι ένα παιδί εξαφανίστηκε...

Αυτό που μπορεί να σκεφτείς είναι πόσο πολύ στενοχωριέται η μαμά του και ο μπαμπάς του αλλά και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που συμβαίνει στο παιδί. Και έχεις δίκιο....

Πολλές φορές σκέφτεσαι όμως ότι το παιδί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όσο δύσκολή και να είναι μια κατάσταση πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις....

Απλά πρέπει να τα θυμάσαι και όλα θα πάνε καλά

  • Η μαμά και ο μπαμπάς θα σε συμβουλεύσουν. Ό,τι και αν σου πουν θα στο πουν για το καλό σου.
Ακόμα και να αργήσεις ή να έχει συμβεί κάτι κακό στο σχολείο, η λύση σίγουρα δεν είναι να μην γυρίσεις σπίτι σου. Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους. Και σίγουρα η μαμά και ο μπαμπάς θα σε βοηθήσουν να βρεις αυτή τη λύση.

  • Η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να ξέρουν πάντα που είσαι.
Δεν σε ελέγχουν απλά θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν αν χρειαστεί. Οπότε πάντα θα τους ειδοποιείς αν είσαι κάπου που δεν το ξέρουν

  • Φρόντισε οπού πηγαίνεις να μένεις κοντά με κάποιον δικό σου.
Η μαμά, ο μπαμπάς, κάποιος ενήλικας που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε δεν θα μας αφήσει ποτέ να βρεθούμε σε μέρη που δεν ξέρουμε. Επίσης, ένας φίλος μας που ξέρει την περιοχή και τους ανθρώπους θα βοηθήσει να μην χαθούμε.

  • Το να φοβηθείς είναι λογικό.... 
Όλα τα παιδιά που έχουν χαθεί έχουν φοβηθεί πολύ στην αρχή. Είναι μόνα τους σε ένα μέρος που δεν ξέρουν. Είναι λογικό. Να θυμάσαι όμως ότι οι γονείς σου σε ψάχνουν και θα σε βρουν.

  • Μείνε σε γνωστές περιοχές.
Ακόμα και να μην ξέρεις πως θα πας στο σπίτι σίγουρα θα περάσει κάποιος που ξέρεις ή η μαμά και ο μπαμπάς που θα σε ψάχνουν.

  • Μείνε σταθερός στο σημείο που ανακάλυψες ότι έχασες τη μαμά ή τον μπαμπά.
Η μαμά και ο μπαμπάς σίγουρα σε ψάχνουν και το πρώτο σημείο που θα κοιτάξουν είναι το τελευταίο μέρος που σε είδαν. Κάποια στιγμή θα έρθουν.

  • Μιλάς μόνο σε ανθρώπους που ξέρεις εσύ και οι γονείς σου.
Η μαμά και ο μπαμπάς σου έχουν πει πολλές φορές ότι δεν μιλάμε σε αγνώστους. Ακόμη και να μην ξέρεις που είσαι, αυτή την συμβουλή θα τη θυμάσαι πάντα. Όταν δε γνωρίζεις κάποιον, δεν ξέρεις αν θα σε βοηθήσει ή θα κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

  • Οι αστυνομικοί μας βοηθούν.
Στις ταινίες βλέπεις τους αστυνομικούς να πηγαίνουν φυλακή τους ανθρώπους που κάνουν κακό. Εσύ δεν έκανες κάτι κακό. Ο αστυνομικός θα σε βοηθήσει να βρεις τη μαμά και το μπαμπά. Ακόμη και να μην είναι κάποιος αστυνομικός κοντά, μπορείς να καλέσεις το 100.

  • Να θυμάσαι την διεύθυνση σου και το τηλέφωνο σου.
Ακόμη και να μην ξέρεις πώς να πας στο σπίτι, πρέπει να ξέρεις την διεύθυνση και το τηλέφωνο σου. Είναι σημαντικό για να τα δώσεις σε αυτούς που θα σε βοηθήσουν.

  • Θυμήσου το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
Στο Χαμόγελο του Παιδιού στο τηλέφωνο 116000 μπορείς να βρεις πάντα βοήθεια. Θα πας σε ένα καρτοτηλέφωνο είτε είναι πρωί είτε βράδυ και θα καλέσεις 116000 χωρίς τηλεκάρτα, θα ακούσεις παιδικά τραγουδάκια και μετά θα απαντήσει κάποιος που μόλις του πεις τι έχει συμβεί σίγουρα θα σε βοηθήσει.


Πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις ακόμα και αν φοβάσαι πολύ....

Είσαι πάντα ένα κομμάτι στη λύση των προβλημάτων σου!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...