18 Οκτ 2012

Μαρτυρίες γονέων...

Όταν ένα ζευγάρι φέρνει στον κόσμο ένα μωρό με σύνδρομο down θα πρέπει, αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ, να δει το παιδί ως ένα ξεχωριστό άτομο που έχει ανάγκη τη δική σας φροντίδα και αγάπη όπως όλα τα πλάσματα που γεννιούνται πάνω στον πλανήτη γη.

Όταν μία μητέρα που έχει φέρει στον κοσμο ένα μωρό με σύνδρομο down, ή οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους ασθένεια, επιστρέψει από το μαιευτήριο στο σπίτι, δικαιολογημένα δεν βιώνει τα συναισθήματα των υπολοίπων μητέρων.

Αισθάνεται θυμό, λύπη, στεναχώρια, κλείνεται στον εαυτό της και πιθανώς νιώθει ένοχη για αυτό το γεγονός.
«Ο γιός μου γεννήθηκε με σύνδρομο down και όλα εκείνα τα όνειρα και τα σενάρια που είχε πλάσει στο μυαλό μου όσο ήμουν έγκυος, κατέρρευσαν σε μια στιγμή. Ήμουν θυμωμένη και λυπημένη. Θρηνούσα για πολύ καιρό», εξομολογείται η Κιμ σε ένα από τα πολλά forum για γονείς παιδιών με σύνδρομο down.

«Περιμέναμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα απ΄ όλη αυτή τη διαδικασία και τελικά βρεθήκαμε έχοντας στα χέρια κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι είχαμε φανταστεί. Μην φοβάστε να κλάψετε και να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας. Είναι καλύτερα έτσι. Ο πόνος φεύγει και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις στα χέρια σου ένα μωρό, το δικό σου όμορφο μωρό», λέει ο Μάρκ.

«Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι το σύνδρομο down είναι κάτι που έχει το παιδί σας, δεν είναι το ίδιο το παιδί σας», τονίζει η Τζένιφερ!

Σε όλα τα forum που επισκεφτήκαμε και διαβάσαμε τις εξομολογήσεις αυτών των γονιών, είδαμε ότι η νέα ζωή τους ξεκινούσε πολύ οδυνηρά, αλλά η πορεία τους ήταν γεμάτη αγάπη!

Αγάπη και στοργή για τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο και τελικά μεγαλώνουν με όσο καλύτερη φροντίδα μπορούν.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Σίδνεϊ, που είχε σαστίσει μετά την επιστροφή της στο σπίτι με το μωρό της να έχει το σύνδρομο και ο άντρας της, της είπε σε έντονο ύφος: «Εγώ αυτό που βλέπω είναι ένα μωρό που έχει ανάγκη να ταϊστεί, να αλλαχτεί και να αγαπηθεί, όπως όλα τα μωρά του κόσμου!»

Το παιδί σας είναι πρώτα απ΄όλα ένα μωρό. Αγαπήστε το όπως θα κάνατε με όποιο άλλο μωρό. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν είναι μία προτροπή που χρειάζεστε από εμάς, αλλά πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας καλός επίλογος για ένα τόσο λεπτό θέμα.

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...