9 Οκτ 2012

Παιχνίδια με μπάλα

Πόσο πιο απλό και διασκεδαστικό μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι με μία μπάλα; Οι μπάλες είναι τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια για μωρά, νήπια και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, αλλά, τελικα, πόσα παιχνίδια μπορούμε να εφεύρουμε, για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους;

Εκτός από το γνωστό μας ποδόσφαιρο και το πέταγμα της μπάλας με τα χέρια, δοκιμάστε και μερικά από τα παρακάτω:

    Παίξτε με τα πόδια, αλλά ξαπλωμένοι στο πάτωμα…. Πάρτε μία μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας και δώστε τη ο ένας στον άλλο, πάντα μέσω των ποδιών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να την πετάξετε στον επόμενο, για να προσπαθήσει να την πιάσει ή να παίξετε το ίδιο παιχνίδι επιτρέποντας στην «ομάδα» να χρησιμοποιήσει και τα χέρια.
     Βρείτε μία μεγάλη πλαστική μπάλα, σαν αυτές που παίρνουμε στην παραλία, χωρίς πολλά σχέδια. Δώστε την στο μικρό σας, μαζί με μαρκαδόρους (ει δυνατόν πλενόμενους) και πείτε του να ζωγραφίσει πάνω της ό,τι του αρέσει. «Ζωγράφισέ την όσο καλύτερα μπορείς και στο τέλος θα σε βαθμολογήσω», πείτε του και κερδίστε λίγο χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού.
     Χωριστείτε σε ζευγάρια και κρατήστε ανάμεσά σας μία μεγάλη πετσέτα μπάνιου, ή ένα σεντόνι, από άκρη σε άκρη. Συμφωνήστε ότι θα πρέπει να πετάτε την μπάλα μεταξύ σας, μόνο χτυπώντας την, με την πετσέτα/σεντόνι που τεντώνετε μεταξύ σας. Προσέξτε τι μπάλα θα χρησιμοποιήσετε αν παίξετε αυτό το παιχνίδι, μέσα στο σαλόνι!

Καλή διασκέδαση...
Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...