16 Σεπ 2013

Νέα έρευνα για τον αυτισμό

Οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και παρουσιάζουν μειωμένη παραγωγή της ορμόνης του θυρεοειδούς, έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να φέρουν στον κόσμο παιδιά με αυτισμό, από ότι οι υγιείς γυναίκες. Αυτά αναφέρει η μελέτη από το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Χιούστον στο περιοδικό Annals of Neurology.

Τα δεδομένα αυτά προέκυψαν από μια μεγάλη μελέτη επί 4.000 μητέρων και των παιδιών τους και υποστηρίζει μια διαρκώς αυξανόμενη άποψη ότι, οι διαταραχές του αυτισμού, μπορεί να προκληθούν από μια έλλειψη της ορμόνης του θυρεοειδούς στη μητέρα, την οποία προηγούμενες μελέτες είχαν εμφανίσει ότι παίζει κρίσιμο ρόλο για τη μετανάστευση των κυττάρων του εγκεφάλου, του εμβρύου κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του.

Όπως δηλώνει ένας από τους ερευνητές μελέτης, ο νευρολόγος Gustavo Roman, M.D: «Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό σε μας, ότι ο αυτισμός προκαλείται από παράγοντες του περιβάλλοντος, στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι από παράγοντες γενετικούς. Αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι η πρόληψη είναι δυνατή».

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι τα αυτιστικά παιδιά, είχαν πιο έντονα συμπτώματα εάν η μητέρα τους είχε σοβαρή έλλειψη σε T4, η οποία επίσης ονομάζεται θυροξίνη. Ήπια ανεπάρκεια Τ4 της μητέρας, προκάλεσε ασήμαντη αύξηση σε συμπτώματα των αυτιστικών  παιδιών. Η συχνότερη αιτία για την ανεπάρκεια της ορμόνης του θυρεοειδούς, είναι η έλλειψη του ιωδίου από τις τροφές, επειδή οι ορμόνες του θυρεοειδούς,Τ3 και Τ4, περιέχουν αυτό το στοιχείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...