16 Απρ 2014

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Πώς μπορεί η ζωγραφική να αποτελέσει το ερέθισμα για να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του; Πόσες διαφορές και ομοιότητες με το δικό μας πρόσωπο έχουν οι πίνακες του Πικάσο με τις «περίεργες» μορφές; Τι θέλει να μας πει ένα γλυπτό με τη στάση του σώματός του;  


Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους διοργανώνεται ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους. Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη, με την παιδαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη.  Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά και οι γονείς σε επαφή με το σώμα τους και τις λειτουργίες του με κύριο οδηγό την Τέχνη. Η προσέγγιση του θέματος γίνεται μέσα από την τέχνη της γλυπτικής, της ζωγραφικής και της φωτογραφίας. Οι περίεργες ανθρώπινες φιγούρες του Πάμπλο Πικάσο μας κάνουν να αναρωτηθούμε για τη θέση των χαρακτηριστικών στο ανθρώπινο πρόσωπο, τα γλυπτά των Τζακομέτι και Μποτέρο μας δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ύψος και το διαφορετικό σωματότυπο των ανθρώπων, ενώ με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και τα παιχνίδια με το φως και τη σκιά αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας σε σχέση με τον χώρο. Στο τέλος κάθε συνάντησης παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήρι και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά έργα!

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο το βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη.

Ημερομηνίες: Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2 και 9 Μαΐου 2014
Κόστος: 30 € για κάθε παιδί -25 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- οι γονείς συμμετέχουν δωρεάν (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ώρα, από τις 7 έως τις 8 μ.μ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά). ΤΗΛ: 211 300 3580

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 25 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά στο polychoros@metaixmio.gr το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ  και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ έχει σχεδιάσει και εμψυχώσει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής σε παιδικά προγράμματα, έχει διδάξει κουκλοθέατρο στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους κ.λπ.). Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά Μια Κυριακή του Απρίλη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη. Από το 2011 έχει ιδρύσει μαζί με άλλους δύο συνεργάτες τον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» και είναι υπεύθυνη για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση των δράσεών του.  Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2011), Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία,  Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2012). 

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...