2 Σεπ 2013

Τι κάνει ένα παιδί πιο έξυπνο από ένα άλλο;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, εκείνο που ενισχύει την δύναμη του εγκεφάλου κατά την παιδική ηλικία (σε σημαντικό μάλιστα βαθμό), είναι το κατά πόσο τους μιλάμε στην ... βρεφική τους ηλικία!
Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois, μας διαβεβαιώνει ότι για τα μωρά έως και 3 μηνών, η ομιλία παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μωρά που άκουγαν συχνότερα ήχους και ομιλίες του περιβάλλοντός τους βρίσκονταν και σε θέση να «κατηγοριοποιήσουν» εικόνες στο άκουσμα τους και μόνο. Πιο συγκεκριμένα, όταν τους ζητήθηκε ανάμεσα σε δύο εικόνες που απεικόνιζαν έναν δεινόσαυρο και ένα ψάρι να ξεχωρίσουν το ψάρι το έκαναν σε χαρακτηριστικά λιγότερο χρόνο από ότι τα υπόλοιπα παιδιά που κατά την βρεφική τους ηλικία δεν είχαν πολλά «ακούσματα».

«Τα ευρήματα αυτά παρέχουν ενδείξεις πως όσο πιο σύντομα και με περισσότερη ενασχόληση κατά την διάρκεια της ημέρας μιλάμε σε ένα βρέφος τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει και  σύνδεση ανάμεσα στα λόγια και τις κατηγορίες αντικείμενων», δήλωσε ο ερευνητής Susan Hespos, του Πανεπιστημίου του Illinois. Ενισχύστε λοιπόν την επικοινωνία με τα παιδιά σας, ούτως ώστε να ενισχύσετε και τη νοημοσύνη τους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...