4 Ιαν 2016

«Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να κερδίζουν στα επιτραπέζια;»

Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των γονέων που έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές, οι ειδικοί ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ.

Οι γονείς θα πρέπει να αρχίζουν να παίζουν επιτραπέζια με τα παιδιά τους πιο σοβαρά και υπεύθυνα, από τη στιγμή που κλείνουν τα 5 ή 6 έτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να «συντρίψετε» τα παιδιά γιατί είναι πολύ πιθανό να μην θελήσουν να ξαναπαίξουν μαζί σας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο μπαμπάς και η μαμά είναι «δυνατοί» αντίπαλοι.

Μάλιστα, τα παιδιά καταλαβαίνουν πότε οι γονείς χάνουν επίτηδες. Αν μάθουν συνέχεια να νικούν, δεν θα ξέρουν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη ήττα στο μέλλον ή μια ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Ο σωστός τρόπος συναγωνισμού στα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να διαμορφώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα και να δημιουργήσουν καλή αίσθηση της ευγενούς άμιλλας και της δικαιοσύνης. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και σε κάποια φαινομενικά ανόητα παιχνίδια, υπάρχουν μεγάλα διδάγματα για τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και τη ζωή γενικότερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...