26 Ιουλ 2011

Πάρτε μέρος σε έρευνα για τον αυτισμό

Το Πανεπιστήμιο Columbia διεξάγει μια παγκόσμια έρευνα με την ονομασία "Το Σχέδιο Κατανόησης του Αυτισμού". Η έρευνα αυτή διεξάγεται μέσω διαδικτύου και το μόνο που απαιτεί είναι 10-20 λεπτά από το χρόνο σας και βασικές γνώσεις αγγλικών για να μπορέσετε να απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις. Η έρευνα αυτή απευθύνεται σε γονείς ή κηδεμόνες παιδιών κάθε ηλικίας με οποιαδήποτε διαταραχή που εντάσσεται στο Φάσμα του Αυτισμού.
Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Δρ. Peter Bearman, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών Paul F. Lazarsfeld. Σύμφωνα με τον Bearman, σκοπός της έρευνας είναι η διακρίβωση σχετικά με το πώς οι γονείς έμαθαν ότι το παιδί τους ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, τον τρόπο αναζήτησης επαγγελματικής βοήθειας και γενικότερα πώς κινήθηκαν εντός του συστήματος (εννοεί ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτική ασφάλιση κτλ). Με βάση τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα συμβάλλουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Σε όποιες ερωτήσεις οι γονείς δεν αισθάνονται άνετα να απαντήσουν, μπορούν να τις παραλείψουν. Όσοι έχουν ερωτήσεις, μπορούν  ν' απευθυνθούν εδώ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνα θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://autismlifehistories.org/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...