5 Σεπ 2011

Διαταραχές ύπνου στα παιδιά, πρόβλημα για τους παιδίατρους

Μια νέα έρευνα στην Αμερική έδειξε ότι οι περισσότεροι παιδίατροι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για ν' αντιμετωπίσουν τις διαταραχές ύπνου των παιδιών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μόνο το 18% των παιδιάτρων είχαν λάβει σχετική εκπαίδευση και ποσοστό μικρότερο του 20% απάντησε σωστά σε περισσότερες από τέσσερις από τις οκτώ ερωτήσεις που τους υπεβλήθησαν. Από τους παιδίατρους που συμμετείχαν στην έρευνα, το 96% απάντησε ότι θεωρεί καθήκον του να συμβουλεύει τις οικογένειες σχετικά με τις διαταραχές ύπνου των παιδιών.
Σύμφωνα με έρευνες, ποσοστό 10-33% των παιδιών και 40% των εφήβων αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο. Τα προβλήματα αυτά αφορούν αϋπνίες, ροχαλητό και άπνοια στον ύπνο (στιγμιαία παύση της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου). Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται σε ποσοστό 1-3% στους νέους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το ροχαλητό αγγίζει το 27%.
Οι διαταραχές στον ύπνο στα παιδιά δεν είναι όσο σπάνιες νομίζαμε. Γεγονός το οποίο αναγνωρίζουν οι παιδίατροι και προσπαθούν να συμβουλεύσουν τους γονείς, παρόλο που αποδείχθηκε ότι δεν διαθέτουν (σε μεγάλο ποσοστό) τις απαιτούμενες γνώσεις.
Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει και στη χώρα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...