1 Νοε 2011

Προετοιμάζω το παιδί για το εμβόλιο

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμα εμβόλιο και σκέφτεστε το πώς θα αντιδράσει το μικρό σας;
Κάποια παιδιά δείχνουν να μην ενοχλούνται από την «ένεση» του γατρού, και άλλα ξεσπούν στα κλάμματα μόλις τον αντικρίζουν, μια και τον έχουν συνδέσει με εκείνο το… ενοχλητικό τσίμπημα.
Τον εμβολιασμό δεν μπορείτε να τον αποφύγετε, αλλά είστε σε θέση να κάνετε τη διαδικασία λιγότερο οδυνηρή για το καμάρι σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε παιδίατρο, αν πιστεύετε ότι είναι πολύ απότομος, βιαστικός, ή ιδιαίτερα βάναυσος με το μικρό σας!
Οι παιδίατροι πρέπει να είναι φιλικοί στα παιδιά, σε όποια ηλικία και να βρίσκονται αυτά, ώστε να καταφέρνουν να μη γίνονται ο μόνιμος εφιάλτης τους.

Αφού λοιπόν εξασφαλίσουμε τον γιατρό που κάνει στα δικά μας… χνώτα, πρέπει να συζητήσουμε μαζί του τις αντιδράσεις του παιδιού ζητώντας τη γνώμη του για το πώς πρέπει να το χειριστείτε.

Επιπλέον, ο παιδίατρός σας πρέπει να γνωρίζει οποιαδήποτε αντίδραση εκδήλωσε το παιδί σε κάποιον από τους προηγούμενους εμβολιασμούς, ώστε να έχει το νου του για τυχόν επανάληψη των ίδιων συμπτωμάτων.

Την ώρα που είναι να κάνετε το εμβόλιο, μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας με κάτι που γνωρίζετε ότι είναι ικανό να το κάνει για να μη σκέφτεται καθόλου το… τσιμπηματάκι.
Τραγουδήστε του, κάντε του την αγαπημένη του γκριμάτσα, τάξτε του ένα μικρό δωράκι μετά τον εμβολιασμό! Ένα απλό σοκολατάκι αρκεί. Και κάτι ακόμη, που πολλοί αγννοούν... τρίψτε το σημείο που θα γίνει ο εμβολιασμός με το χέρι σας ή με ένα ύφασμα, ώστε να δημιουργηθεί τοπικά υπεραιμία και το ερέθισμα να είναι λιγότερο οδυνηρό.

Επισης, οι μελέτες που έχουν δημοσιευτεί, δείχνουν ότι ο θηλασμός για τουλάχιστον τρεις μήνες αυξάνει την ανοσολογική αντίδραση του βρέφους, καθιστώντας τον εμβολιασμό πιο αποτελεσματικό!

Πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού σας σιγουρευτείτε ότι το παιδί δεν είναι άρρωστο ή αναρρώνει από ασθένεια. Ο εμβολιασμός προαπαιτεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.

Η βιταμίνη C, E, D3, ο ψευδάργυρος και τα προβιοτικά έχουν δείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην ικανότητά τους να επηρεάζουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού.

Μετά τον εμβολιασμό να είστε έτοιμες και για εκδήλωση πυρετού. Θα σας ενημερωσει σχετικά ο παιδίατρος για το τι θα κάνετε αν το παιδί κάνει πυρετό.

Μετά τον εμβόλιο επιμείνετε στην καλή ξεκούραση του μικρού σας. Μια πρόσφατη κλινική μελέτη έδειξε τη σημασία του επαρκούς ύπνου μετά τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα η σχετική έρευνα, απέδειξε ότι τα παιδιά, που είχαν ανεμπόδιστο ύπνο, επειτα από εμβολιασμό, αύξαναν στο διπλό την ανοσολογική απάντηση στο εμβόλιο, σε σύγκριση με την ομάδα δοκιμής με διακεκομμένο ύπνο μετά τον εμβολιασμό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...