14 Δεκ 2011

Και τώρα παίζουμε..

Ένας τρόπος για να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απασχοληθούν με κάτι διασκεδαστικό και δημιουργικό είναι να ετοιμάσετε και να μαζεύετε σιγά σιγά υλικά τα οποία άλλες φορές θα τοποθετούσατε σε κάδους ανακύκλωσης ή στα σκουπίδια.

Σε συνδυασμό με μαρκαδόρους ψαλίδια και κόλλες θα μπορέσουν τα παιδιά σας να κατασκευάσουν καταπληκτικά πράγματα, αλλά και να παίξουν συμβολικά με αυτά τα αντικείμενα.

Θα χρειαστείτε 4 κουτιά παπουτσιών και ένα μικρότερο κουτί για να συλλέξετε και να οργανώσετε τα διάφορα υλικά.

  1. Το ένα θα έχει κόλλα, ψαλίδι, χρώματα, πινέλα, μαρκαδόρους κτλ. (άσπρη κόλλα - υδατοδυαλυτή - θα βρείτε πιό οικονομικά σε χρωματοπωλεία, ζητήστε την σαν κόλλα "κρυσταλλιζέ", θα στεγνώνει σαν βερνίκι και ανακατεύεται και με τέμπερες για να φτιάξετε "αδιάβροχο" χρώμα).
  2. Το δεύτερο θα έχει κουμπιά και μικρά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε/θα πήγαιναν για πέταμα, καπάκια απο μπουκάλια πλαστικά ή μπύρας, όσπρια, μακαρόνια κτλ.
  3. Το τρίτο θα έχει κορδέλες, μικρά υφάσματα (απο μπομπονιέρες ή απο κομμένα μπατζάκια), σχοινιά, σπάγγους, κορδόνια (απο χερούλια σακούλας πχ).
  4. Το τέταρτο θα έχει κομμάτια απο χρωματιστές σακούλες χάρτινες ή πλαστικές, αλουμινόχαρτο και χαρτιά.
  5. Το πέμπτο, που μπορεί να είναι και λίγο μικρότερο, θα έχει χαρτάκια στα οποία θα έχετε γράψει ιδέες για παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι (παντομίμα, τυφλόμυγα, πέτρα ψαλίδι χαρτί, σκοτεινό δωμάτιο, καλτσομπάσκετ) αλλά και ιδέες για κατασκευές (φτιάξτε/κολλήστε ένα αυτοκίνητο, ένα διαστημάνθρωπο, ένα πάνθηρα, ένα φόρεμα, ένα χειμωνιάτικο τοπίο) το καθένα σε άλλο χαρτάκι.

Όποτε βλέπετε ότι τα παιδιά σας βαριούνται, πείτε τους τραβήξουν με κλειστά μάτια ένα χαρτάκι απο το κουτί. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τα χαρτάκια που και που για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Επίσης, μια βαλίτσα με ρούχα που δεν φοράτε πια ή ρούχα που έχετε για το καρναβάλι, μαντήλια, παλιά καπέλα και τσάντες, θα απασχολήσει επίσης πολύ ευχάριστα τα παιδιά σας στον ελεύθερό τους χρόνο δίνοντας τους έναυσμα να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους σε συμβολικά παιχνίδια.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...