16 Δεκ 2011

Κοιμάται με ανοιχτά μάτια

Ένα σπάνιο φαινόμενο, που παρατηρείται στα μωρά, είναι να κοιμούνται με τα μάτια τους ανοικτά! Ονομάζετε νυκτερινή λαγόφθαλμος, είναι ένα ακίνδυνο και περαστικό σύμπτωμα και δεν αποτελεί ένδειξη ότι το παιδί σας θα αναπτύξει ή έχει κάποια νευρολογική πάθηση.

Συνήθως παρατηρείται σε βρέφη μεταξύ 12 και 18 μηνών και ούτε η ιατρική μπορεί να αποφανθεί γιατί αυτά τα μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά!

Η νευρολόγος Τάρα Λέβι, δηλώνει σχετικά ότι «το φαινόμενο να κοιμούνται κάποια μωρά με ανοικτά τα μάτια παρατηρείται κατά τη διάρκεια του διαστήματος που πέφτουν σε βαθύ ύπνο, το λεγόμενο REM.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα μωρά ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο σε REM ύπνο από τους ενήλικες. Και αν σας ενοχλεί μπορείτε κάλλιστα να τους κλείσετε τα ματάκια».

Για να καταφέρετε να ησυχάσετε απόλυτα ρωτήστε και τον παιδίατρό σας, αναφέροντάς του λεπτομέρειες σχετικά με το φαινόμενο.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, για το φαινόμενο αυτό οφείλεται κάποια δυσπλασία των βλεφάρων, ενώ τις περισσότερες φορές είναι κληρονομικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...