26 Οκτ 2011

Παπούτσια με ενσωματωμένο GPS

Η Aμερικάνικη εταιρεία GTX Corp ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ολοκλήρωση της εξέλιξης ενός πολύ μικρού σε διαστάσεις πομπού GPS, τόσο μικρού που μπορεί να τοποθετηθεί στο τακούνι ενός παπουτσιού. 
Το σήμα αυτού του πομπού μπορεί κανείς να το παρακουληθήσει μέσω κινητού τηλεφώνου (iPhone, Blackberry, Android) και του κατάλληλου λογισμικού, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ηλικιωμένοι γονείς ή τα παιδιά του. 
Το μεγάλο προσόν είναι ότι, αν και η GTX Corp συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες κατασκευής παπουτσιών, θα πωλείται ξεχωριστά ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ζευγάρι παπουτσιών. Το προϊόν απευθύνεται κυρίως για τον εντοπισμό ηλικιωμένων που πάσχουν από άνοια. Ωστόσο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό παιδιών. 
Το γεγονός ότι ο πομπός θα πωλείται και ξεχωριστά απαντά στην πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων, "εάν θα είναι διαθέσιμο σε παιδικά νούμερα παπουτσιών". Το κόστος του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο υπολογίζεται μικρότερο των 200 ευρώ (το κόστος των ειδικών παπουτσιών με τον πομπό υπολογίζεται στα 300 δολάρια).
Δείτε το παρακάτω Video


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...