4 Νοε 2011

Περισσότερες εφαρμογές για iPad ή iPhone


Ενισχύοντας τις δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και οπτικής αντίληψης θα σας προτείνω δύο διασκεδαστικές εφαρμογές: το My Underwear και Sam Phibian. Οι εφαρμογές είναι στα αγγλικά, αλλά με την επεξήγηση του παιχνιδιού στο παιδί νομίζω ότι θα τα καταφέρετε!!



Το My Underwear είναι ένα βιντεοπαιχνίδι με δραστηριότητες πιασίματος εσωρούχων, στο οποίο ο παίκτης πρέπει να ταιριάξει χρωματιστά εσώρουχα ή σχήματα εσωρούχων με χρωματιστά ή σχηματοποιημένα ζωάκια. Αυξάνει αργά το επίπεδο δυσκολίας, έτσι ώστε να παρέχει κατάλληλες δοκιμασίες για να μπορεί να παίξει ένα εύρος παιδιών (και κάποιοι από τους ενήλικες που τους αρέσει). Επίσης, έχει ένα παιχνίδι οπτικής μνήμης και μια δραστηριότητα χρωματίσματος των εσωρούχων τους.

 Η εφαρμογή Sam Phibian χαρακτηρίζεται από έναν βάτραχο που τρώει έντομα. Οπτική παρακολούθηση/ σάρωση, προσοχή, ταιριάζοντας και τον οπτικοκινητικό συντονισμό που απαιτείται για να κάνει ο παίκτης τον βάτραχο να φάει το σωστό χρώμα, ποσότητα και είδος των εντόμων που πετάνε στον αέρα.




Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε επάνω στο όνομα της κάθε εφαρμογής, αλλά και  εδώ.



Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...