25 Ιαν 2012

H Apple μετατρέπει το iPad σε πλατφόρμα για μαθητικά συγγράμματα

Νέα Υόρκη Η νέα έκδοση του iBook, της εφαρμογής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων στο iPhone και το iPad, θα μπορεί στο μέλλον να προβάλλει έγχρωμα, διαδραστικά συγγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ανακοίνωσε η Apple την Πέμπτη.

Το iBooks 2 θα μπορεί να προβάλλει βίντεο και διαδραστικά περιεχόμενο, ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, η Apple καθιερώνει νέο τμήμα στο ψηφιακό κατάστημα iTunes ειδικά για εκπαιδευτικά συγγράμματα. Στους πρώτους τίτλους περιλαμβάνονται δύο βιβλία της Pearson PLC και πέντε της McGraw-Hill, όλα για μαθητές λυκείου.

Δεν είναι πάντως σαφές πώς θα μπορέσει η Apple να φέρει τα νέα ηλεκτρονικά βιβλία στους Αμερικανούς μαθητές, δεδομένου ότι τα μαθητικά συγγράμματα πρέπει να ελέγχονται και να εγκρίνονται από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ ξεχωριστά.

Επιπλέον, λίγοι μαθητές διαθέτουν σήμερα iPad, του οποίου η τιμή ξεκινά στα 499 δολάρια.

Οι εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν εδώ και χρόνια ψηφιακές εκδόσεις των μαθητικών συγγραμμάτων τους, οι οποίες όμως έχουν περιορισμένη απήχηση, αφού η ανάγνωσή τους στην οθόνη του υπολογιστή, ή σε ασπρόμαυρες συσκευές όπως το Kindle της Amazon, θεωρείται μάλλον άβολη.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του Στιβ Τζομπς, Ουόλτερ Άιζακσον, τον τελευταίο χρόνο της ζωής του το αφεντικό της Apple εργαζόταν για τη ριζική «μεταρρύθμιση» της αγοράς εκπαιδευτικών συγγραμμάτων.

Σε δείπνο που φέρονται να είχαν στις αρχές του 2011, ο Στιβ Τζομπς είπε στον μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ ότι το iPad θα καταστήσει παρωχημένα τα τυπωμένα συγγράμματα.

Ο Τζομπς σκόπευε μάλιστα να παρακάμψει τη διαδικασία έγκρισης των συγγραμμάτων προσφέροντάς τα για δωρεάν κατέβασμα στο iPad.

Εκτός από το iBooks 2 και το νέο τμήμα του iTunes, η Apple παρουσίασε ακόμα το iBook Author, λογισμικό που επιτρέπει τη δημιουργία ψηφιακών βιβλίων σε υπολογιστές Mac.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...