25 Ιαν 2012

Σχολή Γονέων του NOESI.gr



Με βάση το δωρεάν Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό τη στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.
Αναλυτικότερα, οι σκοποί της Σχολής Γονέων:
  • Βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια
  • Προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
  • Ενημέρωση και υποστήριξη ψυχολογική των γονέων
  • Το πρόγραμμα που παρέχεται στις Σχολές Γονέων αφορά την ενότητα Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση / ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Το σκεπτικό του NOESI.gr είναι ότι εάν μαζευτεί ικανός αριθμός αιτήσεων θα δοθεί στους γονείς η ευκαιρία μίας πιο άμεσης υποστήριξης με αφετηρία τη γνωριμία τους στο NOESI.gr και την περαιτέρω συναναστροφή τους, εκτός των σελίδων μας, αλλά δια ζώσης - όπως λέν' οι Άγγλοι "it's always nice to put a face to a name" (μτφ. είναι ευχάριστο να γνωρίζεις από κοντά κάποιον που έχεις απλά ακουστά)
Συμπληρώστε την Aίτηση Συμμετοχής σε αρχείο Word και στείλτε τη μέσω E-mail στο NOESI.gr
Ημερομηνία λήξης αιτήσεων: 10/2/2012
Ώρα και τοποθεσία ομάδων: Απογεύματα, καθημερινές, στα βόρεια προάστεια, Μαρούσι ή Ν. Πέντέλη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...