15 Φεβ 2012

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ασφαλής χρήση νέων τεχνολογιών… για όλους!

Aπό το 2011 η WIND έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κοινωνική εκστρατεία WIND «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, υπό την επιστημονική επίβλεψη του κου Ι. Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής MD, DPM, FRC Phych. και Επιστημονικού Υπεύθυνου της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου.). Έτσι και φέτος, το 2012, συνεχίζει με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

H ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr παρέχει αναλυτικές συμβουλές και οπτικοακουστικό υλικό προς τους γονείς για την ορθή χρήση του κινητού και του Internet, καθώς και έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του.

Η Wind υποστήριξε το 1ο Συνέδριο στην Ελλάδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 8 Φεβρουαρίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η δεύτερη δράση στην οποία συμμετέχει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 17/02. Πρόκειται για Ημερίδα ενημέρωσης γονέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Στη συνέχεια – και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 – η WIND έχει προγραμματίσει ομιλίες και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια με στόχο να προσεγγίσει όσο γίνεται περισσότερους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι η ασφαλής χρήση των νέων τεχνολογιών προϋποθέτει συνεχή και ορθή ενημέρωση.

Συγχρόνως, η WIND, υποστηρίζει ως χορηγός, τη διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή χρήσιμων συμβουλών www.cyberkid.gov.gr για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υλοποιείται από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το CyberKids απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 12 ετών και στους γονείς τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...