15 Φεβ 2012

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Παιδικό Μουσείο

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής
«Ανακάλυψε πόσα διαφορετικά ρομπότ μπορείς να φτιάξεις
σε 4 μήνες στο Παιδικό Μουσείο»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για 3η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Διερευνητική Μάθηση διοργανώνει εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 10-12 χρόνων. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00 στο Παιδικό Μουσείο και θα ολοκληρωθεί σε 12 συναντήσεις ξεκινώντας από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012. 


Τα παιδιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και με διαθέσιμα εργαλεία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και Lego Mindstorms (www.mindstormsnxt.gr), έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν

-την πολυμορφικότητα μιας κατασκευής από lego και να την εξελίξουν σε ρομπότ,
-με ποιον τρόπο ενώνονται τα κομμάτια για να δημιουργηθεί ένα ρομπότ, 
-ποια είναι η πληροφορία εκείνη με την οποία μπορεί η κατασκευή να κινηθεί

Επιπλέον, τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. (www.wrohellas.gr) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012 στην Αθήνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995
(Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00)

—————————————————————————————————————

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.

Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (www.why.gr) είναι μία εταιρεία που αναπτύσσει και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το υλικό είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας από ειδικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς. Η Διερευνητική Μάθηση έχει οριστεί ως αντιπρόσωπος του W.R.O. στην Ελλάδα.

—————————————————————————————————————
“Παιδικό Μουσείο-Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο”

Κυδαθηναίων 14 Πλάκα,(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...