5 Μαρ 2012

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με Νοητική Υστέρηση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “AΛMA” θα λειτουργήσει Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με Νοητική Υστέρηση δυναμικότητας τεσσάρων ατόμων στο Π. Φάληρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με ελαφρά ή μέτρια νοητική υστέρηση, ηλικίας 18 ετών και άνω, με απαραίτητη προϋπόθεση η διάγνωσή τους να προέρχεται από δημόσιο φορέα και να πιστοποιεί ότι πρόκειται για Νοητική Υστέρηση.

Στο πρόγραμμα της Σ.Υ.Δ. δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν άτομα με:
  • ψυχιατρική συμπτωματολογία (π.χ. φάση κρίσεων, κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, κλπ), των οποίων η θεραπευτική αντιμετώπιση απαιτεί ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.
  • σοβαρή νοητική καθυστέρηση καθώς και βαριά αυτιστική συμπτωματολογία (βαριά διαταραχή στην επικοινωνία, βαριά στερεοτυπική και αυτοτραυματική και μη-ελεχγόμενη επιθετική συμπεριφορά), των οποίων η αντιμετώπιση απαιτεί εξειδικευμένο πρόγραμμα σε ειδικά πλαίσια. 
  • σωματικά προβλήματα (επιληψία μη ρυθμισμένη, αρυθμικός διαβήτης, αιμορραγική κολίτιδα, ψυχογενής ανορεξία με σωματική απώλεια βάρους κτλ).
  • κινητικά προβλήματα (τετραπληγία, παραπληγία, εγκεφαλική παράλυση, κλπ)

Στα κριτήρια ένταξης της ομάδας στόχου στο πρόγραμμα της Σ.Υ.Δ. δύναται να συνεκτιμηθεί τόσο η συνεργασιμότητα των ίδιων όσο και της οικογένειάς τους ή του περιβάλλοντός τους με τους ειδικούς και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Για να υποβάλλετε την Αίτησή σας, για υποψηφιότητα ένταξης στη Σ.Υ.Δ. κατεβάστε την αίτηση εδώ (αποθηκεύστε και εκτυπώστε) και υποβάλετέ την στην γραμματεία του Συλλόγου, καθημερινά 9:00 – 16:00 στη διεύθυνση Μίλωνος 2, Πλ. Φιλικής Εταιρείας, Π. Φάληρο, Τ.Κ. 175 63 (τηλ. 210-9828150), ή στείλτε την ταχυδρομικά στην ίδια διεύθυνση. 
Προθεσμία υποβολής, έως Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 (ημερομηνία σφραγίδας των ΕΛΤΑ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...