3 Απρ 2012

Βιωματικό εισαγωγικό σεμινάριο στο ψυχόδραμα ψυχοδυναμικής προσέγγισης

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διήμερο εισαγωγικό σεμινάριο στην προσέγγιση του Ψυχοδράματος η οποία συνδυάζει την κλασσική μέθοδο του J. L. Moreno με τη χρήση της ψυχοδυναμικής θεωρίας για τη λειτουργία της ομάδας, όπως αυτή διατυπώνεται από τους W. Bion, S. Foulkes και D. Anzieu.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο. Θα περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες συνίστανται σε ασκήσεις γνωριμίας των συμμετεχόντων, διερεύνησης της δυναμικής της ομάδας και ατομικές (πρωταγωνιστικές) δράσεις, καθώς και ένα θεωρητικό μέρος το οποίο αποτελείται από μία παρουσίαση των προσεγγίσεων που αναφέρθηκαν και συζήτηση επ’ αυτών.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 16 ώρες και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν ως μέλη σε θεραπευτική / βιωματική ομάδα ή σε πρόγραμμα κατάρτισης στο συντονισμό ομάδας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Ενδοχώρα (Βύρωνος 13 και Μεγαλουπόλεως, Κάτω Χαλάνδρι, τηλ. 213 0045646, 6945162993), από τις 10.00 π.μ. έως τις 6.00μ.μ. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι:

Νικόλαος Τάκης, Ph.D., Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής Ψυχοδράματος
Σωτηρία Δριβάλου, Ψυχοπαιδαγωγός-Ψυχοδραματίστρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...