13 Ιουν 2012

Η ζωγραφική ως θεραπευτικό εργαλείο της παιγνιοθεραπείας

Η παιδική ζωγραφική είναι μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία για τα παιδιά, μέσω της οποίας διευρύνουν τις γνώσεις τους και προσπαθούν να δώσουν νόημα στις εμπειρίες τους και στον κόσμο που τα περιβάλλει. Παράλληλα, η ζωγραφική λειτουργεί ως καθρέφτης των συναισθημάτων και του ψυχισμού τους.

Στην παιγνιοθεραπεία η ζωγραφική συνιστά ένα σημαντικό μέσο έκφρασης  για το παιδί που μετατρέπεται σε γέφυρα επικοινωνίας με το θεραπευτή για να μετουσιωθεί τελικά σε μέσο θεραπευτικής αλλαγής και προσωπικής ανάπτυξης.

Στόχος του σεμιναρίου:
Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν νέες τεχνικές και μεθόδους σχετικές με τη ζωγραφική, τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τόσο στην επαγγελματική όσο και στην καθημερινή τους ζωή, σε προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή, καθώς και σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση της ζωγραφικής.

Τιμή: 50 ευρώ

Εισηγήτρια: Αναστασία Πετρακοπούλου - Αριστούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο Roehampton της Αγγλίας και απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία. Έχει πολυετή εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών και με ένα ευρύ φάσμα κλινικών περιπτώσεων, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και στην Κορινθία, όπου κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες παιγνιοθεραπείας σε παιδιά 3-12 ετών, ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια παιγνιοθεραπείας.

Σημείωση: Το σεμινάριο θα είναι κυρίως βιωματικό, ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί με την απαραίτητη θεωρητική προσέγγιση και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων. Μεταξύ των άλλων θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές, όπως: δημιουργική συμβολική έκφραση μέσα από τη χρήση αντικειμένων, αφήγηση, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων, κ.ά. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια για να κινούνται άνετα στο χώρο.

Πληροφορίες:

●   Ημερομηνία Σεμιναρίου: Κυριακή 24 Ιουνίου 2012
●   Ώρες: 10:30 - 14.30
●   Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
●   Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί θεωρητικό υλικό σε μορφή σημειώσεων και προτεινόμενη βιβλιογραφία.
●   Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
●   Συντονίστρια Σεμιναρίου: Αναστασία Πετρακοπούλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...