27 Νοε 2012

Ο αυτισμός ενδέχεται να αποτελεί "πλεονέκτημα"

Τα άτομα με αυτισμό ενδέχεται να έχουν πλεονέκτημα, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σχέση με άτομα εκτός του φάσματος. Γι' αυτό και οι επιστήμονες θα πρέπει να πάψουν ν' αντιμετωπίζουν ότι έχει σχέση με τον αυτισμό ως μειονέκτημα που χρήζει διόρθωσης ή βελτίωσης.

υτή είναι η άποψη ενός ερευνητή που ασχολείται με τον αυτισμό.

Αντιμετωπίζοντας τη διαφορετικότητα του αυτισμού ως μειονέκτημα, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση ν' αντιληφθούν και να κατανοήσουν πλήρως τη διαταραχή, λέει ο Δρ. Laurent Mottron , καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά.

"Πρόσφατα δεδομένα και η προσωπική μου εμπειρία συνιστούν ότι θα πρέπει ν' αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό ως πλεονέκτημα σε ορισμένα πεδία και όχι ως μειονέκτημα" έγραψε ο Mottron στο εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό Nature στο τεύχος της 2ας Νοεμβρίου.

Εδώ θα βρείτε μια συνέντευξη του Μοτρόν με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2011 στην οποία εξηγεί ότι ο εγκέφαλος των αυτιστικών είναι υπερευαίσθητος σε ότι έχει να κάνει με την οπτική αναγνώριση αντικειμένων, όπως για παράδειγμα να βρουν ένα κρυμένο αντικείμενο σε μία εικόνα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...