31 Ιαν 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού να πάτε να γεννήσετε!

Διαβάζοντας τον τίτλο, εγώ θα έλεγα: ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Θα γεννήσω φυσιολογικά; Πόση ώρα θα κρατήσει ο τοκετός; Θα χρειαστεί να κάνω καισαρική; Πόσο θα πονέσω; Θα πάνε όλα καλά; Τι θα γίνει μετά; Θα έχω γάλα; Θα τα καταφέρω με το μωρό; κ.οκ!

Επειδή όμως κανείς δεν είναι μάντης, αυτό που όλες οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να κάνουν είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα για το τι πρόκειται να συναντήσουν! Πάνω κάτω δηλαδή…! Γιατί είπαμε, δεν είναι όλα τόσο συγκεκριμένα!

Αυτά λοιπόν τα… βασικά που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

Τους τρόπους που μπορεί να γεννήσετε, δηλαδή φυσιολογικά, με καισαρική, με τεχνητές ωδίνες κλπ. Τώρα τελευταία λανσάρονται και άλλοι τρόποι, όπως ο τοκετός σε νερό! Μιλήστε με τον γιατρό σας και αν σας δίνετε αυτή η δυνατότητα, αποφασίστε αν θα την επιλέξετε.


Το αν θα είναι μαζί σας στην αίθουσα των ωδίνων και μετά στο χειρουργείο, εφόσον προχωρήσετε σε φυσιλογικό τοκετό, ο σύντροφός σας. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε μαζί του και από κοινού αν θέλετε τελικά να μοιραστείτε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή.


Το αν θα κρατήσετε το μωρό μαζί σας στο δωμάτιο ή όχι! Η γνωστή πλέον δυνατότητα του room in που επιλέγετε από πολλές γυναίκες, και μάλιστα στην Ελλάδα είναι η μοναδική επιλογή που δίνουν τα δημόσια μαιευτήρια! Σταθμίστε τα υπέρ και τα κατά και αποφασίστε.

Μιλήστε με το γιατρό σας τις μεθόδους ανακούφισης από τον πόνο και αποφασίστε από κοινού ποια θα ακολουθήσετε.

Μάθετε τι πρέπει να έχει η βαλίτσα για το μαιευτήριο, τόσο για σας όσο για το μωρό σας και ετοιμάστε τη.

Ρωτήστε την μαία ή το γιατρό σας για τον θηλασμό! Μη διστάσετε να εκφράσετε ό,τι απορία σας έρθει στο μυαλό.

Ενημερωθείτε για την πολιτική του μαιευτήριου που θα γεννήσετε και για τους τιμοκαταλόγους τους. Το ίδιο θέμα, δηλαδή το οικονομικό, ζητήστε το εκ των προτέρων με τον γιατρό σας.

Αποφασίστε πως θα πάρετε το παιδί από το μαιευτήριο, και προμηθευτείτε το αντίστοιχο αξεσουάρ, π.χ καθισματάκι αυτοκινήτου, πορτ μπεμπέ, μάρσιπος κ.λ.π

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...