23 Φεβ 2012

«Το μαγικό καπέλο του Αρλεκίνου»

Ένα ξεχωριστό διήμερο παιδικών δράσεων υπό τον τίτλο «Το μαγικό καπέλο του Αρλεκίνου» θα λάβει χώρα το προσεχές σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου στο Secreto Roof. Η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία περιστρέφονται οι δράσεις είναι εκείνη του τσίρκο, αυτού του «μαγικού» χώρου που συνδυάζει το κωμικό και το δραματικό στοιχείο (στο ίδιο μάλιστα πρόσωπο, αυτό του κλόουν) με την υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων (ζογκλέρ και ακροβάτες) και το κίνδυνο και το σασπένς της αναμέτρησης με τα πιο άγρια στοιχεία της φύσης (θηριοδαμαστές).

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το ξεκίνημα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι με την Μαγική Τράπουλα. Είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι με 21 «τραπουλόχαρτα» που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν η ζωγράφος Στεφανία Βελδεμίρη και ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος ο οποίος και θα είναι παρών για να βοηθήσει τα παιδιά να επινοήσουν ένα δικό τους παραμύθι, να το εικονογραφήσουν και να καταλήξουν στο να φτιάξουν με αυτό ένα όμορφο βιβλιαράκι για κάθε ένα τους. Από τις 14.30 μέχρι και τις 17.00 θα πραγματοποιηθεί το show «Οι Μαστοράντζες Του Τσίρκο με τον κλόουν Τοτό«. Είναι μια πάρα πολύ κεφάτη και διασκεδαστική παράσταση που μυεί τα παιδιά στον κόσμο του τσίρκο με αναρίθμητα ευρήματα και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία, ακόμα και στην Ιαπωνία!

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου αρχίζουμε και πάλι στις 12 το μεσημέρι με το θεατρικό παιχνίδι Η Βαλίτσα Των Εκπλήξεων. Η ομάδα θεατρικής αγωγής Bazinga παρουσιάζει ένα δίωρο πλημμυρισμένο από την ατμόσφαιρα και τη φαντασία του θεάτρου. Ανάμεσα στις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν τα παιδιά είναι η δραματοποιημένη αφήγηση ενός αποκριάτικου παραμυθιού, η παντομίμα και η κατασκευή μάσκας ενώ η ομαδικότητα της δράσης βοηθάει πολύ στο να αναπτυχθεί η κοινωνικότητα τους. Από τις 14.30 μέχρι τις 17.00 θα επαναληφθεί το show «Οι Μαστοράντζες Του Τσίρκο με τον κλόουν Τοτό» αλλά φυσικά με αρκετά διαφορετικά ευρήματα σε σχέση με την παράσταση του Σάββατου.

Η τιμή εισόδου για κάθε παιδί είναι 20 ευρώ για κάθε μια από τις δύο ημέρες και 30 ευρώ για ολόκληρο το διήμερο. Όσο τα παιδιά τους θα είναι απασχολημένα με τις δράσεις οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το γλυκό τους στον ζεστό και ευχάριστο χώρο του Secreto.

Πού: Secreto (Roof), Περσεφόνης 21, Γκάζι (πλησίον στάσης Μετρό: Κεραμεικός)
Κρατήσεις-Συμμετοχές: eXclusiveHR – 210 7247311 & Βασιλική Παπαδοπούλου – 6980138862 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...