14 Σεπ 2012

"Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Down

Απίστευτο και όμως αληθινό... το παρακάτω περιστατικό το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στις 06/09/2012. 

Έκπληκτη μια οικογένεια από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, φτάνοντας στο τελικό check-in εισιτηρίων πριν την πτήση, άκουσε εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας American Airlines να της ανακοινώνει ότι ο έφηβος γιος της δεν μπορεί να πετάξει στην πρώτη θέση επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.

Ο 16χρονος Bede Vanderhorst, άτομο με σύνδρομο Ντάουν δεν είχε στο παρελθόν κανένα πρόβλημα με άλλες αεροπορικές εταιρείες ή σε πτήσεις στις οποίες είχε επιβιβαστεί, έχοντας πετάξει τουλάχιστον 30 φορές στο παρελθόν, αναφέρει η New York Daily News.

Βέβαια, μέχρι να έρθει η απόρριψη για την πρώτη θέση, η οικογένεια τού Vanderhorst πέταγε πάντα στην οικονομική. Θέλοντας να "το ρίξει έξω" είπε σε αυτή τη φάση να ξοδέψει κάτι παραπάνω, αλλά θα ήταν έκπληξη για χάρη του Bede.

Εκπρόσωπος της American Airlines, τους είπε ότι η κατάσταση του γιου τους σε συνδυασμό με την επιλογή της πρώτης θέσης θα αποτελούσε "κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πτήσης", αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Το ταξίδι στη διακεκριμένη θέση τελικά τους απαγορεύθηκε, ταξίδεψαν με θυγατρική της εταιρείας και ουδέποτε έλαβαν αποζημίωση για τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοράσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...