31 Ιαν 2013

Δωρεάν φύλλα εργασίας για παιδιά

Αν ψάχνετε και εσείς νέες δραστηριότητες /ασκησούλες για παιδάκια κυρίως σχολικής ηλικίας θα βρείτε και στο www.nipio.gr

Η σελίδα σου δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσεις ό, τι σε ενδιαφέρει, και δίνει αρκετές επιλογές για την εκμάθηση των γραμμάτων και όχι μόνο. Δείτε κάποια παραδείγματα:
  • Εύρεση της λέξης βάζοντας στη σωστή σειρά τα γραμματάκια, κόψιμο τετραγώνων, κολλαζ στο σωστό χώρο, γραφή σε συγκεκριμένο χώρο (διαφορετική εκδοχή της άσκησης),  μέτρημα των γραμμάτων της λέξης, διάκριση των πεζών από τα κεφαλαία.
  • Αφισούλες με την σωστή φορά γραφής των γραμμάτων.
  • Αναγνώριση του γράμματος, εύρεση λέξεων με πρώτο γράμμα το Π, π (ή όποιο γράμμα θέλετε), σχεδίαση των αντικειμένων που αρχίζουν από αυτό το γράμμα μέσα στο περιθώριο, γραφή ή αντιγραφή των λέξεων.
  • Εκμάθηση γραφής των γραμμάτων, ένωση των σημείων με σταθερότητα μέσα στο πλαίσιο, αναγνώριση του γράμματος, αντίληψη των περιθωρίων και της σωστής κατεύθυνσης, αντίληψη του μεγέθους κεφαλαίων -πεζών.
  • Γραφή του γράμματος αρκετές φορές, εύρεση λέξης που να αρχίζει από το συγκεκριμένο γράμμα και σχεδίαση του αντικειμένου σε οριοθετημένο χώρο.

Επισκεφτείτε την σελίδα και εκτυπώστε διάφορες ασκησούλες, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο να μάθουν και να εξελίξουν την ανάγνωση και την γραφή.




Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...