16 Μαΐ 2013

Διάσημοι με ΔΕΠΥ


Είναι διάσημοι, πλούσιοι, έχουν κερδίσει βραβεία και μετάλλια και όλοι έχουν ένα κοινό: έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).
Η ΔΕΠΥ είναι μια από τις πιο συχνές συμπεριφορικές διαταραχές και η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής ηλικίας.
Παρουσιάζεται με τρεις μορφές: την απροσεξία, την παρορμητικότητα - υπερκινητικότητα και τον συνδυασμό των δύο μορφών.

Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο γνωστοί:

  
Ο Michael Phelps, ο Αμερικανός κολυμβητής με τα 22 ολυμπιακά μετάλλια, διοχέτευσε όλη την υπερκινητικότητα του στην κολύμβηση. Η μητέρα του έχει δηλώσει ότι "ως παιδί δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί ή έστω να σταθεί για λίγο ακίνητος".




Ο Justin Timberlake, πολύ πριν κερδίσει βραβεία Grammy για τα τραγούδια του, είχε διαγνωστεί με ΔΕΠΥ.

  




 Ο Jamie Oliver, o γνωστός Βρετανός σεφ, θεωρεί ότι η ενασχόληση του με τη μαγειρική τον βοήθησε πολύ στο θέμα της συγκέντρωσης και σήμερα ενημερώνει τους γονείς για τις τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα της υπερκινητικότητας στα παιδιά.

  



 Ο Jim Carrey, ο διάσημος κωμικός ηθοποιός, έχει δηλώσει ότι σαν παιδί "δυσκολευόταν να ελέγξει την συμπεριφορά του και ήταν ο κλόουν της τάξης".

  


 Η Paris Hilton σε συνεντευξη της στον Larry King, είχε εκμυστηρευτεί ότι όταν ήταν 12 ετών ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για να ελέγξει την υπερκινητικότητα της.




Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα συναντάται καθημερινά σε όλο και περισσότερα παιδιά και σύμφωνα με διεθνείς έρευνες κυμαίνεται στο 3-5% του μαθητικού πληθυσμού, με αυξητικές τάσεις, τα τελευταία χρόνια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...