19 Ιουν 2013

Σοκ: παιδί με Αυτισμό μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου


Τραγικό θάνατο βρήκε ένα δεκατετράχρονο αγόρι από το Σικάγο, το οποίο έκανε το... λάθος να γεννηθεί με αυτισμό. Η μητέρα του και η νονά του που έπαιζε και το ρόλο της μπέιμπι σίτερ κουράστηκαν να το φροντίζουν σε 24ωρη βάση και αποφάσισαν ότι το παιδί πρέπει να πεθάνει.

Η 50χρονη Ντόροθι Σπουρδαλάκης και η 44χρονη Γιολάντα Άγκατα Σκρότζκα αποφάσιαν ότι η ζωή τους είναι ανυπόφορη με την παρουσία του 14χρονου Άλεξ, γιού της Ντόροθι. Έτσι πήραν την απόφαση να τερματίσουν τη ζωή του δίνοντας του ηρεμιστικά χάπια. Όταν όμως απέτυχε η προσπάθειά τους πήραν πιο δραστικά μέτρα. Με ένα μαχαίρι η μητέρα του του κατάφερε τέσσερα χτυπήματα στο στήθος, ενώ στη συνέχεια του έκοψε τις φλέβες. Όμως το μίσος των δύο γυναικών δεν σταμάτησε εκεί. Σειρά πήρε η νονά που άρχισε και εκείνη να μαχαιρώνει τον άτυχο Άλεξ. Αφού βεβαιώθηκαν ότι είναι νεκρός μάνα και νονά πήραν ηρεμιστικά χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσουν.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τις βρήκε ο πατέρας του παιδιού όταν επέστρεψε στο σπίτι, ενώ σοκαρίστηκε όταν αντίκρισε το γιο του στο κρεβάτι μέσα στα αίματα.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η μητέρα του παιδιού είχε αρνηθεί τον Ιανουάριο βοήθεια από το Τμήμα Υπηρεσιών για Παιδιά και Οικογένειες, ενώ στο παρελθόν είχε πάρει μέρος σε ένα βίντεο στο youtube όπου ζητούσε βοήθεια στην φροντίδα του Άλεξ.
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η παρουσία ενός παιδιού με αυτισμό σε μια οικογένεια δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη διαδικασία... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι θεραπείες που συστήνονται για τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό συνοδεύονται (ή θα έπρεπε να συνοδεύονται) από βοήθεια και θεραπεία και των γονέων, η οποία είναι εξίσου σημαντική. Είναι τραγικό το 2013 να αντικρύζουμε τέτοια περιστατικά, τα οποία μας παραπέμπουν στην εποχή του Καιάδα! Κρίμα που η απόγνωση δεν τους άφησε να δούν τίποτα θετικό στο παιδί τους. Πραγματικά κρίμα γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι...

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...