24 Σεπ 2013

Φεστιβαλ παιχνιδιού στην Πλάκα

Το Παιγνιόθεν αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους, για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, που χρησιμοποιεί ως βασικό του όχημα το Παιχνίδι. Η καρδιά του θα χτυπά δυνατά στον πεζόδρομο των οδών Σωτήρος και Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα, όπου και θα φιλοξενηθούν σταθμοί παιχνιδιού, καθώς και δράσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα (παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές). 

Το πρόγραμμα του Παιγνιόθεν δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι προγραμματίζοντας αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης, και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών.
Πρόκειται για μια πρωτoβουλία του πολιτιστικού φορέα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τo art café Κιμωλία και το Athens Plaython. 

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης.
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ελάτε στην Πλάκα για να παίξετε στους πεζοδρόμους των οδών Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Κόδρου και Υπερείδου, αλλά και στη Σχολή Χιλλ!

Άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε ντόμι νέ, άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε, βγε!

Στο Παιγνιόθεν συμμετέχουν:
Οι φορείς: ΑΛΜΑ-Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α΄Αθηνών, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ‘Μαργαρίτα’, Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο, Καλειδοσκόπιο-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση, Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης, Κέντρο Μελέτης & Αφήγησης Μύθων και Παραμυθιών, Λόγου Παίγνιον, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Μουσείο
Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ΜΚΟ ΟΙ.Ν.ΑΝΘΗ, ΜΚΟ ΠΥΡΝΑ, Σχολή Χιλλ, Happy Time, Very Special Arts Hellas, Very Young Contemporary Arts, Wannaplayroom
Οι καλλιτέχνες και εμψυχωτές: Αθανασία Κανελλοπούλου, Αθηνά Φρεναρίτου, Άθως Δανέλλης, Αριστέα Κοντραφούρη, Βαγγέλης Κουφάκος, Γιώργος Ευγενικός, Δανάη Μπερή, Ελένη Τζίκου, Ευρώπη Σταυροπούλου, Κρυσταλλία Μπούρα, Κώστας Μπεβεράτος, Λουκία Μιχελή, Μαρία Αγοραστού, Μαρία Βλαχάκη, Μαρία Βραχιονίδου, Μαρία Χριστίνα Καραλιοπούλου, Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς, Ντόρις Θεοδωρίδη, Σοφία Νικολοπούλου, Σουζάνα Παπαφάγου, Φίλιππος Βασιλείου και Χρήστος Χριστόπουλος.
Το Παιγνιόθεν υλοποιείται χάρη στην εθελοντική εργασία των διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Φορέας Ανάμεσα στους Μέρμηγκες, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, art café Κιμωλία, Athens Plaython
Οργάνωση Παραγωγής: Ανάμεσα στους Μέρμηγκες
Σχεδιασμός & Επιμέλεια παραδοσιακών παιχνιδιών: Ζωή Δημοπούλου
Επιμέλεια σύγχρονων παιχνιδιών πόλης: Μαρία Σαριδάκη
Σύμβουλος χορηγιών: Νίκος Παλαβιτσίνης
Υπεύθυνη δημιουργικού: Αθηνά Φρεναρίτου
Σκηνοθεσία & Μοντάζ βίντεο: Μάιρα Στυλιανού
Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου | 6.20μμ. | @ art café Κιμωλία

Μια εκδήλωση – προάγγελος, ‘Η Σοφία του Κόσμου σε 42 λεπτά’
Περιπατιτική αφήγηση παραμυθιού σε γωνιές της Πλάκας, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Μέχρι την δύση του ήλιου, ο Γιώργος Ευγενικός θα μας έχει αφηγηθεί ιστορίες που η αλήθεια τους και ο χρόνος τις μετέτρεψαν σε σοφία… Μια σοφία στοχαστική και βαθιά στην απλότητά της, που η ίδια η κοινωνία σμίλευσε μέσα στα χρόνια για να μας την προσφέρει κρυμμένη μέσα στις ιστορίες. Άραγε θα βρούμε τις δικές μας απαντήσεις στην έρημο Σαχάρα, στον παγωμένο Βορρά ή στο λουτρό του Χαλίφη; Το μυρμήγκι θα συναντήσει την αγάπη του; Μια ματιά είναι αρκετή για να αναγνωρίσεις τον έρωτα, ή μήπως δύο;
Περπατώντας στα στενά της γειτονιάς μας!

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου
 


    Σταθμοί Παιχνιδιού. Από τις 11πμ. μέχρι τις 6μμ. παίζουμε στους πεζοδρόμους της Πλάκας! [στις οδούς Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Υπερείδου & Κόδρου]


Οι πέντε μου αισθήσεις...Παιχνίδια και Ανακαλύψεις! για παιδιά από 2+
Μια γωνιά ανακαλύψεων στην οδό Σωτήρος! ‘Τραπέζια των αισθήσεων’ με σκοπό την ενεργοποίηση και την εξερεύνηση των αισθήσεων…
Ιδέα & Εμψύχωση: Μαρία Χριστίνα Καραλιοπούλου
Κοίτα, ένα παζλ μες στον δρόμο! για παιδιά από 2+
Παζλ μεγέθους 2χ2 με θέμα την ανακύκλωση: πάρε τον χρόνο σου και συνδύασε τα κομμάτια!
Ιδέα & Εμψύχωση: Happy Time
Το μαγικό τραπέζι του πηλού! για παιδιά από 5+
"μια φανταστική, χωμάτινη, ονειρική πόλη, με περίεργα εφήμερα γλυπτά", στα δρομάκια της Πλάκας, με κύριο υλικό τον πηλό…θα παίξουμε και μουσικές καρέκλες!
Ιδέα & Εμψύχωση: Playroom
Περιβαλλοντική Γωνιά για παιδιά από 4+
Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση παίζοντας φιδάκι και ένα αλλιώτικο μπάσκετ...'το μπάσκετ της ανακύκλωσης'!
Ιδέα & Εμψύχωση: Happy Time
Το κουτί με τα παιχνίδια για παιδιά από 5+
...κουτσό, λάστιχο, ο μαριάμ, πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί, καθρέφτης, σβούρες, γιο-γιο και σχοινάκι!
Ιδέα: Ζωή Δημοπούλου | Εμψύχωση: TBC
Kινητικά οΜαΔικά παιχνίδια της γειτονιάς για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
Στην οδό Κόδρου, παίζουμε κρυφτό, κυνηγητό, για να τα θυμηθούμε οι (λίγο) μεγαλύτεροι και να τα μάθουμε οι (λίγο) μικρότεροι!
Ιδέα: Ζωή Δημοπούλου | Εμψύχωση: TBC
Ένας Παιδότοπος! για παιδιά από 2+
Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης στήνουν παιχνίδια φτιαγμένα από απλά καθημερινά και ανακυλώσιμα υλικά: ψάρεμα, πυραμίδα με τενεκεδάκια, κρίκοι σε μπουκάλια, ο κλόουν, λαίμαργο μέμορυ, το παιχνίδι με το αλεύρι και το χρυσό αυγό και άλλα πολλά!
To Athens Plaython πάει Παιγνιόθεν! για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
To Athens Plaython, το πρώτο φεστιβάλ παιχνιδιών πόλης πάει Παιγνιόθεν! Μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του Athens Plaython θα μας περιμένουν στο Παιγνιόθεν. Παιχνίδια πόλης, μεγάλα παιχνίδια, παιχνίδια σχεδιασμένα για όλους και παιχνίδια που τα επανασχεδιάζουμε όλοι μαζί εκείνη τη στιγμή. Χελωνάκια, Αναπάντεχες Λέξεις, Σχοινιά που μας ενώνουν και παράξενα υλικά μας καλούν να παίξουμε όλοι μαζί.
«Να θυμηθούμε και να παίξουμε!» για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
Ένας σταθμός στον οποίο η αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με παιχνίδια όπως Ο Φίτσιος, η Μακριά γαϊδούρα, Το μαντήλι στον κύκλο, Η ζώνη – η βούρτσα, Το κορόιδο, Τα φρούτα, Καβάλες, Αγάλματα – Στρατιωτάκια και Τζι τζι καλατζή!
Ιδέα: Χρήστος Χριστόπουλος| Εμψύχωση: Βαγγέλης Κουφάκος, Δανάη Μπερή, Ντόρις Θεοδωρίδη, Σοφία Νικολοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος


    Εργαστήρια για παιδιά. Όλα τα εργαστήρια έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com


11πμ. – 6μμ. | Βιβλία σε Ρόδες @ Σχολή Χιλλ για παιδιά από 6-12 ετών
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΠΥΡΝΑ θα στήσουν μια μικρή θεματική ‘πλανόδια βιβλιοθήκη’ που θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία κατά τη διάρκεια ωριαίων σεμιναρίων. Τα βιβλία είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, όπως «H πόλη μου η Αθήνα», «Ζώα», «Δέντρα και δάση». Ο χώρος θα είναι στημένος με ποδήλατα, σεζ λογκ, τραπεζάκια, ράφια-καλάθια- δίχτυα με βιβλία και ομπρέλες.
11πμ. | Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: "Παραμύθι να σε κινήσει"! @ Σχολή Χιλλ για παιδιά 4-8 ετών
...1,2,3 πάμε! Πάμε να δούμε πώς ακούγονται, τραγουδιούνται και χορεύονται τα παραμύθια όταν μαζευόμαστε παρέα. Ένα κινητικό παραμύθι που θα ζωντανέψει με τη βοήθεια αντικειμένων και ήχων για όλους εμάς που είμαστε λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικοί. Φέρτε μαζί σας μία κορδέλα 1 μέτρου... ό,τι χρώμα σας αρέσει!
Διάρκεια: 45’-60’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα
Ιδέα: Ελένη Τζίκου (Ψυχολόγος) | Εμψύχωση: Ελένη Τζίκου & Κρυσταλλία Μπούρα (Νηπιαγωγός)
11πμ. | Εργαστήρι ευαισθητοποίησης στην διαφορετικότητα @ Σχολή Χιλλ για παιδιά 5+
Εργαστήριο ευαισθητοποίησης όπου, μέσα από το παιχνίδι, θα εξερευνήσουμε την έννοια της διαφορετικότητας. Μια δράση του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Εμψύχωση: Μαρία Βλαχάκη
4μμ. | Εργαστήρι: Με αφορμή έναν γάτο που έμαθε σε έναν γλάρο να πετά @ Σχολή Χιλλ για 10 παιδιά με και χωρίς αναπηρίες, ηλικίας 10-15 ετών. [δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο contact@amongtheants.com]
Πώς ένα αυγό, μια φωλιά και μια φράση μπορούν να οδηγήσουν στη πτήση; Εδώ, μαζί παρέα, όμοιοι, παρόμοιοι και τόσο διαφορετικοί… Ένα ταξίδι παρέα με κάποια από τα παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του VSA.
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα
Iδεά & Εμψύχωση: Αριστέα Κοντραφούρη, ηθοποιός- παιγνιοθεραπεύτρια & Λουκία Μιxελή, ψυχολόγος- παιγνιοθεραπεύρια


    Δράσεις από τα Μουσεία της Πλάκας. Όλα τα εργαστήρια έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com


Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
11-12πμ. | Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι από το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη
(βλ. Περιγραφή στην ενότητα Δράσεις από τα Μουσεία της Πλάκας)
11-12πμ. | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό θέατρο σκιών από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
«Καλησπέρα σας πέρα για πέρα! Η παράσταση αρχίζει…» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό θέατρο σκιών για 10 παιδιά με νοητική στέρηση. «Οι φιγούρες, τα σκηνικά, ο μπερντές, οι ρεκλάμες, που εκτίθενται στο Μουσείο, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τον κόσμο του Καραγκιόζη, να γνωρίσουν την καταγωγή και την ιστορία του θεάτρου σκιών, τους ήρωες, το ρεπερτόριο, το λόγο, την κίνηση και τη μουσική, με τη βοήθεια εντύπων, οπτικοακουστικού υλικού, παιχνιδιών, κατασκευών».
Υπαίθρια δράση για το θέατρο σκιών για παιδιά 5+
Ελάτε να γνωρίσουμε τα μυστικά του θεάτρου σκιών και να δημιουργήσουμε τις δικές μας φιγούρες στο χώρο έξω από το Μουσείο (επί της οδού Κυδαθηναίων), από τις 12 έως τις 2 μ.μ., για το ευρύ κοινό.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων 14
11πμ. -2μμ. | για παιδιά από 3 έως 12 ετών
«Παιχνίδια του χθες, σήμερα». Τα παιδιά και οι οικογένειές τους παίζουν το παραδοσιακό παιχνίδι «κεραμιδάκια».
«Φύσα-φυσαλίδες» Τα παιδιά δημιουργούν φυσαλίδες με νερό, σαπούνι και απλά καθημερινά αντικείμενα και ανακαλύπτουν τις φυσικές ιδιότητες των φυσαλίδων μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό.

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη
Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι
Εκπαιδευτικό αλλά και βιωματικό πρόγραμμα για 10 παιδιά με νοητική στέρηση. Περιλαμβάνει επίδειξη επιλεγμένων μουσικών οργάνων τα οποία τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν για να παράξουν ήχους αλλά και για να δημιουργήσουν την δική τους ορχήστρα συνδέοντας την μουσική με τα προσωπικά τους βιώματα. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του οπτικοακουστικού υλικού του Μουσείου.
Συντονίζει: Χρύσα Κουλουράκη, Μουσικολόγος-Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
«Μηνύματα, γρίφοι, ερωτήματα κρυμμένα…» για παιδιά από 5 έως 12 ετών
Λύστε τον γρίφο, ακολουθώντας τις αφίσες έργων ζωγραφικής παιδιών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που θα βρίσκονται στη γειτονιά του Μουσείου, και θα βρεθείτε στον μαγικό κόσμο της παιδικής τέχνης!


    Δημιουργικές Δράσεις για Παιδιά @ πεζόδρομος οδού Κόδρου


11πμ. -6μμ. | Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη! για παιδιά 5+
Εφήμερη Ζωγραφική Δρόμου …Η Κιντσμολία είναι η απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να επιλέξουν και να φτιάξουν έναν πολύ όμορφο κόσμο. Ξεκινώντας από τους δρόμους και τις πλατείες με χαρτοταινία και κιμωλίες.
Ιδέα: Very Young Contemporary Arts | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μπεβεράτος
6μμ. | Ο λογοτεχνικός και εικαστικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων για παιδιά 5+
Οι εμψυχωτές της ομάδας Λόγου Παίγνιον σε συνεργασία με έναν πιανίστα και έναν ηθοποιό, καλούν μικρούς και μεγάλους να αυτοσχεδιάσουν ανακαλύπτοντας τον εικαστικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι.


    Δράσεις για ενήλικες. Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com


1μμ. & 4.30μμ. | Καλειδοσκόπιο Ψυχής: η ανάγκη του ανήκειν @ Σχολή Χιλλ για άτομα 18+
Στις συναντήσεις θα γίνει ένα εισαγωγικό εργαστήρι διαπροσωπικών σχέσεων χρησιμοποιώντας παιχνίδια που βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με το παιδικό μας κομμάτι! Θα συζητήσουμε για τις ομάδες της ζωής μας, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε
μέσα σε αυτές, καθώς και το πως η ομαδική θεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ζωή μας τόσο σε προσωπικό όσο κ σε διαπροσωπικό επίπεδο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί δυο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Διάρκεια: 45’-60’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα σε κάθε ομάδα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Συντονίζει: Σουζάνα Παπαφάγου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
5.15μμ. | Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης @ πεζόδρομος οδού Κόδρου για άτομα 18+
Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στον χορό ή την κίνηση. Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι γνωριμίας και ένα ομαδικό ζέσταμα, και δοκιμάζουμε ζευγάρια αντίθετων κινήσεων (αργά-γρήγορα, ελαφριά-δυνατά κα.), στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε σε ένα αυτοσχεδιαστικό χορευτικό παιχνίδι.
Διάρκεια: 45’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Ιδεά & Εμψύχωση: Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς, Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια
6.30μμ. Εργαστήρι Πρωτόγονης Έκφρασης με τη συνοδεία κρουστών! @ πεζόδρομος οδού Κόδρου για άτομα 18+
"Ελάτε να παίξουμε με το ρυθμό, να "κουβεντιάσουμε" χωρίς λέξεις, να χορέψουμε τον χτύπο της καρδιάς μας σε μια συνάντηση με αυτό που ήταν πάντα ο χορός, μια γιορτή για το σώμα."
Διάρκεια: 45’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 15 άτομα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Ιδεά & Εμψύχωση: Ευρώπη Σταυροπούλου, Χοροθεραπεύτρια


    Παράλληλες Δράσεις για όλους!


Ζωγραφίζουμε ελεύθερα και μεταμορφωνόμαστε μέσω της ζωγραφικής προσώπου! για παιδιά από 2+
Στον δρόμο της Υπερείδου, ένας τοίχος λευκός, και ένας σωρός από πινέλλα, μας περιμένουν να ζωγραφίσουμε, ενώ εμψυχωτές από το ΑΛΜΑ μας ‘μουντζουρώνουν’ προσωπάκια!
Ιδέα & Υλοποίηση: ΑΛΜΑ - Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων
11πμ. – 10μμ. Έκθεση Ζωγραφικής από το ΑΜΚΕ Καλειδοσκόπιο @ art café Κιμωλία
Το "Καλειδοσκόπιο" παρουσιάζει Έκθεση Ζωγραφικής από φορείς ψυχικής υγείας με θέμα τις διαφορετικές όψεις του "παιχνιδιού" στην καθημερινή ζωή.
4μμ. Ντοκυμαντέρ «Συνεκπαιδεύοντας τον Σάμιουελ» (‘Including Samuel’) @ Σχολή Χιλλ
Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο εξετάζει τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποκλεισμό νέων με αναπηρίες. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα χρονογράφημα των προσπαθειών της οικογένειας Χαμπίμπ να ενταχθεί ο Σάμιουελ σε κάθε έκφανση της ζωής τους, όπως επίσης
και τις εμπειρίες τεσσάρων άλλων οικογενειών με διάφορες εμπειρίες ένταξης. Παρουσιάζει επίσης συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς, γονείς, και ειδικούς στα δικαιώματα της αναπηρίας.
Οργάνωση & Επιμέλεια: Μαρία Αγοραστού & Special Education.gr
4μμ. Παράσταση Break dance @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Χορευτικό δρώμενο από μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Α’ Αθηνών
4.30μμ. | Μουσικό Δρώμενο @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Το "Καλειδοσκόπιο" ΑΜΚΕ μας προσκαλεί σε μια μουσική απογευματινή συνάντηση στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος. Κοντά μας θα είναι οι φίλοι Στάθης Κλείτσας και Θοδωρής Μαστρογιαννάκος που θα παίξουν μουσική με τις κιθάρες τους και θα μας τραγουδήσουν.
6.30μμ. | Χορευτικό Δρώμενο ‘Ότι ... Συμβεί…’@ στους πεζοδρόμους Κυδαθηναίων, Κόδρου και Σωτήρος
Η ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού της VSA Hellas παρουσιάζει ένα περιπατητικό χορευτικό δρώμενο: όλα είναι ανοιχτά, όλα επιτρέπονται και δημιουργούνται συλλογικά στο παρόν επιλέγοντας να είστε χορευτές ή θεατές!


    Καλλιτεχνικά Δρώμενα για όλους!


11πμ. - 7μμ. | 205 @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Διαδραστική εικαστική εγκατάσταση της urban artist Αθηνάς Φρεναρίτου
12πμ. | «Αν έχεις ...τόλμη διάβαινε!» @ προαύλιος χώρος Σχολής Χιλλ για παιδιά 5+
Αφήγηση παραμυθιών από την Λαϊκή προφορική παράδοση με παράλληλη αφήγηση στην ελληνική νοηματική από το Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης. Οι αδικίες της ζωής, τα σφάλματα άλλων, η ζήλια και οι παραξενιές της μοίρας ρίχνουν τους ήρωες των παραμυθιών μας σε χίλιες περιπέτειες. Κι αν η τύχη και η ατυχία μπλέκουν τις ζωές τους σε ένα τρελό γαϊτανάκι, αυτό που τελικά τους οδηγεί στο φως, κάνοντας και τα αδύνατα δυνατά είναι η τόλμη και η φλόγα της αγάπης.
Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου | Απόδοση στην Ελληνική νοηματική: Μαρία Βλαχάκη
7.00 - 7.30μμ. | παράσταση από το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο (TBC)
Αμυγδαλοτσακίσματα - Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική, τραγούδια και συμμετοχή των παιδιών. Με αφορμή τον αρχαιοελληνικό μύθο, η Αμυγδαλένια, η ψυχή της αμυγδαλιάς, μας ταξιδεύει σε λαϊκά παραμύθια από τη Μ. Ασία, τη Χίο, τη Θράκη. Οι ιστορίες ξεπηδούν μέσα από τα μαγικά της αμύγδαλα και σμίγουν με παραδοσιακά τραγούδια, σε μια παράσταση σαν συναυλία
Αφήγηση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη | Λύρα, λαούτο: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
8.00μμ. | Open air performance από τον καλλιτέχνη Φίλιππο Βασιλείου @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Παίγνιο - "Kανόνες, επιτεύγματα, πρόκληση και αλληλεπίδραση με σκοπό την ψυχαγωγία, μια πάπια, μα ποιά πάπια; Μια πιάπια με παπιά"!
8.30μμ | in Never(lover)land @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Χορευτικό Σόλο από την Αθανασία Κανελλοπούλου
9μμ. | Παράσταση Καραγκιόζη από τον Άθω Δανέλλη @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...