17 Οκτ 2013

Ηλικίες και τύπος βιβλίου για διάβασμα

Μωρά: Προτείνονται βιβλία αφής, ξύλινα βιβλία και βιβλία μπάνιου, καθώς αυτά καλλιεργούν την μελλοντική σχέση των παιδιών με τα βιβλία.

1 έτους: Προτείνονται βιβλία με χοντρές σελίδες, με ένα αντικείμενο σε κάθε σελίδα. Διασκεδάστε ξεφυλλίζοντας μαζί!

2 ετών: Προτείνονται βιβλία με σύντομες ιστορίες, καθώς τα παιδιά σταδιακά αντιλαμβάνονται απλές πλοκές με δύο ή τρία πρόσωπα. Διαβάστε στα παιδιά κάθε βράδυ, για όνειρα γλυκά!

3-4 ετών: Προτείνονται βιβλία που έχουν σχέση με το αγαπημένο θέμα του παιδιού σας.       Καιρός για την πρώτη επίσκεψη σε βιβλιοθήκη!

5-6 ετών: Προτείνονται βιβλία που ενισχύουν την κατανόηση εννοιών και συναισθημάτων, καθώς και βιβλία που εξάπτουν τη φαντασία.

7-8 ετών: Προτείνονται βιβλία με έμφαση στη φαντασία και την πλοκή, αλλά παράλληλα και στην κατανόηση αξιών, συναισθημάτων, ιδανικών και αρχών.

9-10 ετών: Τα παιδιά μπορούν πια να διαβάσουν σχεδόν κάθε κείμενο! Προτείνονται βιβλία με πιο σύνθετα θέματα, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του κόσμου γύρω τους και του ίδιου τους του εαυτού. Επισκεφτείτε μια βιβλιοθήκη μαζί με τα παιδιά, επιλέξτε βιβλια παρέα και συζητήστε για βιβλία μαζί τους!


childstudyconsultant.blogspot.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...