15 Νοε 2013

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τηρώντας την υπόσχεση του, να ψυχαγωγεί και να τέρπει την ψυχή των μικρών του φίλων, συνεχίζει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις και για το μήνα Νοέμβριο.

Πρόγραμμα Δράσεων Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης:











16-11-2013 ΣΑΒΒΑΤΟ στο MEDITTERANEAN COSMOS: (12.00-16.00)
«Η ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ» ΤΟΥ ΑΚΡΙΘΑΚΗ.

Τοπία και συμβολισμοί συνθέτουν το «ταξίδι» του ζωγράφου μας. Οι μικροί φίλοι του παιδικού μουσείου Θεσσαλονίκης, πειραματίζονται με χρώματα και τεχνοτροπίες. Τα χρώματα ζωντανεύουν, οι πίνακες μιλούν και αποκτούν δύναμη, τα συναισθήματα απελευθερώνονται και ξεπηδούν από την κρυμμένη παιδική ψυχή. Τα παιδιά, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανεύουν τους πίνακες με κίνηση και μουσική. Εργαστήρι τέχνης για παιδιά, με χρώματα,πινέλα και πολύ φαντασία.

17-11-2013 ΚΥΡΙΑΚΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ: (11.00-13.00)
«ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ»,
ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ.


Ένα βιβλίο για την κρίση που μαστίζει τη χώρα και για την κατάσταση, στην οποία ζούνε σήμερα στην πατρίδα μας, εκατοντάδες παιδιά. Μια αφήγηση που επεξεργάζεται τις αξίες και τις απαξίες της σημερινής κοινωνίας με χιούμορ, οξύνοια και ανατρεπτικότητα. Τα κρυμμένα μυστικά του «Απίστευτου σχεδίου της Μυρτώς και του Περικλή» καλούνται να ανακαλύψουν οι μικροί ντετέκτιβ του Μουσείου, με την Αλεξάνδρα Μητσιάλη και τους βοηθούς της.

24-11-2013 ΚΥΡΙΑΚΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ: (11.00-13.00)
«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ»


Οι μικροί φίλοι του παιδικού μουσείου Θεσσαλονίκης, θα παίξουν, θα αισθανθούν και θα δημιουργήσουν στο μεγάλο παιχνίδι των αισθήσεων, εκπαιδευτικό μουσειακό πρόγραμμα για τις αισθήσεις, με τίτλο: «μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά ……..και τα δάχτυλα μικρά». Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, με οδηγό τους εμψυχωτές, ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο των αισθήσεων. Σε κάθε σταθμό του φανταστικού ταξιδιού, ερευνούν και πειραματίζονται με τις αισθήσεις τους. Οι μικροί ταξιδευτές βλέπουν, μυρίζουν, ακούν, γεύονται και αγγίζουν … πράματα και θάματα. Θα παίξουν και θα διαγωνιστούν. Στο τέλος του ταξιδιού περιμένει πάντα μία έκπληξη…

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γρηγορίου Λαμπράκη-Κλεάνθους 57
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
54351, Άνω Τούμπα ,Τηλ.2310.913047

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...