28 Ιαν 2014

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για το σύνδρομο Άσπεργκερ στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (29/1)

Τι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ;  Για τους περισσότερους είναι ένα μυστήριο, κάποιοι έχουν απλά κάποια «στοιχεία». Ο Κόλιν Φίσερ λύνει μυστήρια και μας ξεναγεί στον τρόπο που σκέφτεται ένα παιδί με σύνδρομο Άσπεργκερ, πώς κατανοεί τον κόσμο, τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τις δυσκολίες του αλλά και πώς θα ήθελε να του συμπεριφέρονται οι άλλοι.


Τα παιδιά και οι έφηβοι με σύνδρομο Άσπεργκερ, λόγω του υψηλού βαθμού λειτουργικότητας και της «αφέλειάς» τους, εμφανίζονται συχνά ως εκκεντρικοί ή παράξενοι και μπορούν εύκολα να γίνουν θύματα πειραγμάτων και επιθετικών συμπεριφορών. Η ζωή στο σχολείο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά που φαίνονται ιδιόρρυθμα και εκκεντρικά λόγω της κοινωνικής τους αδεξιότητας, των δυσκολιών στην επικοινωνία και στην προσαρμοστικότητα αλλά και των ειδικών ταλέντων τους.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται ειδική ημερίδα  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για γονείς με έντονες ανησυχίες για το εν λόγω ζήτημα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 19:00 το απόγευμα.

Η παιδοψυχολόγος-Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού Νατάσσα Γιάννακα και η ψυχολόγος-ψυχοπαιδαγωγός, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το σύνδρομο Άσπεργκερ Μαρία Ηλιοπούλου έχοντας την περίπτωση του Κόλιν Φίσερ για οδηγό θα παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ. Στην ημερίδα θα συζητηθούν βοηθητικοί τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών στο σχολικό περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Μαίρη και Μαξ σε σκηνοθεσία του Άνταμ Έλιοτ (διανομή Odeon). Η ταινία (animated movie) περιγράφει την ιστορία της σχέσης δύο φίλων που αλληλογραφούν μεταξύ τους: της Μαίρη, μιας στρουμπουλής, μοναχικής 8χρονης κοπέλας που μένει στα προάστια της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, και του Μαξ, ενός παχύσαρκου 44χρονου που πάσχει από το σύνδρομο Asperger και ζει στη χαοτική Νέα Υόρκη.

Για την παρακολούθηση της ημερίδας, αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Κόλιν Φίσερ (λιανική τιμή: 11,00 €,).

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. 

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...